Urmărește emisiunea live
Drogul care se vinde în supermarket în Franța face ravagii și-n România. GROAZNIC: Creează disfuncții cerebrale
Data publicării:
Autor: Dragoș Zgîmbău
WhatsApp
Supermarket
Supermarket
Tot mai mulți tineri apelează la droguri pentru a se bucura de senzații inedite. Curiozitatea lor nu are limite, iar ei sunt dispuși să încerce orice substanță care le promite o stare de bine.

Gazul ilariat sau gazul care stârnește râsul este noua modă în consumul de substanțe toxice printre tinerii din Franța. Nici românii nu fac rabat de la acest drog care se găsește în București de iarna trecută, dar nu în supermarket cum este la francezi, ci în club.

Gigel Lazăr, directorul executiv al Centrului Internaţional Antidrog (CIADO), a comentat acest subiect pentru DC News: ”Gazul ilariat se vinde în baloane în anumite cluburi din București începând de astă-iarnă. Pe langă shot-uri, tinerii își mai luau și un balonaș cu gaz ilariat. Consumul excesiv, pe perioadă mai îndelungată, creează disfuncții cerebrale. Nu sunt decese dovedite până acum.”

Criza sanitară și restricțiile impuse de autorități nu au stopat consumul de droguri în Capitală. Tinerii caută constant senzații noi, iar pentru acest lucru sunt dispuși să încerce tot felul de substanțe care le promit o stare de bine.

”Consumul de droguri s-a menținut la un nivel destul de ridicat. Nu a fost lipsă de droguri în București. Diversitatea drogurilor sintetice o să fie din ce în ce mai amplă. Tinerii vor dori tot timpul să își schimbe plăcerile. Este o generație care se plictisește foarte repede de același tip de drog”, a mai spus Gigel Lazăr pentru DC News.

Care este situația în Franța

Oxidul azotat sau ”Gazul care stârnește râsul” este noua substanță pe care tinerii din Franța o consumă la petreceri sau la festivaluri. Anul trecut centrele de dezintoxicare din Franța au raportat 47 de cazuri, dintre care 37 au fost foarte grave. 60% dintre persoanele care au inhalat acest gaz au rămas cu sechele neurologice, potrivit unui raport al Direcției Generale de Sănătate din Franța. Citiți mai multe aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel