Drumul spre mare, BLOCAT în Bulgaria. Proteste în stradă - Galerie foto
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Eduard Pascu
WhatsApp
Zeci de persoane au blocat drumul spre mare în Bulgaria pentru a protesta față de guvernul condus de Boiko Borisov. 

Un cititor DC News ne-a transmis pe adresa redacției o serie de imagini cu protestatarii care blocau în apropiere de Ruse traficul rutier spre litoralul bulgăresc. "Câteva zeci de persoane au blocat, sâmbătă, lângă Ruse, șoseaua care duce spre litoralul bulgăresc. Erau înarmaţi cu steaguri, pancarte, portavoci. Din ce am înţeles e un protest la adresa premierului Borisov. Efectiv nu mai putea trece nicio maşină. Coloana era kilometrică", ne-a transmis cititorul DC News.

Protestele împotriva guvernului bulgar au început în urmă cu 24 de zile prin instalarea de corturi de campanie în două intersecţii importante ale capitalei Sofia, ceea ce a condus la blocarea traficului, relatează agenţia EFE.

Protestele împotriva corupţiei şi guvernului condus de Boiko Borisov s-au desfăşurat până în prezent mai ales seara şi noaptea, iar la ultima demonstraţie, încheiată joi dimineaţa, au participat între 25.000 de 40.000 de persoane, conform diverselor mass-media locale. Şeful poliţiei din Sofia, Gheorghi Hadziev, a avertizat asupra unor dificultăţi serioase de deplasare din cauza blocării traficului în centrul oraşului şi a cerut populaţiei, mai ales şoferilor, să dea dovadă de calm şi răbdare, inclusiv pentru evitarea unor posibile incidente cu protestatarii.

Un mic grup de manifestanţi a instalat circa zece corturi de campanie pe Podul Vulturilor, alte opt fiind montate de-a lungul bulevardului Ţarul Osvoboditel până la sediul preşedinţiei.

Blocarea traficului face parte din noua strategie a manifestanţilor



Blocarea traficului în capitală face parte din noua strategie a manifestanţilor, care prin instalarea de corturi încearcă să arate că sunt hotărâţi să rămână în stradă până la demisia premierului Borisov. Ei cer de asemenea demisia procurorului general Ivan Gheşev, pe care-l acuză de corupţie şi legături cu mafia şi oligarhia economică.
Trăim într-o oligarhie în care nu există un echilibru al puterilor. Oligarhii controlează toate instituţiile şi noi, cetăţenii, suntem pur şi simplu spectatori fără o participare la procesele politice ale ţării, spune un activist, Atanas Şarkov, care susţine că manifestanţii nu ar avea ambiţii politice proprii, nici planuri pentru a-şi crea vreun partid, ei doar resping corupta clasă politică.

Premierul de dreapta Boiko Borisov a refuzat să demisioneze şi a încercat, fără succes, să tempereze protestele prin remanierea miniştrilor economiei, de interne şi de finanţe, toţi membri ai partidului său de guvernământ GERB. El susţine că în spatele manifestaţiilor se află Partidul Socialist, principala formaţiune de opoziţie, şi l-a acuzat de asemenea pe preşedintele ţării, Rumen Radev, cu care se află într-o relaţie de rivalitate pentru putere, că incită la proteste şi că s-ar pregăti să-şi instaleze propriul guvern.

2. -imagine fara descriere- (2_37151300.jpg)

3. -imagine fara descriere- (3_21470800.jpg)

4. -imagine fara descriere- (4_02568300.jpg)

5. -imagine fara descriere- (5_94585500.jpg)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel