DSU dezminte informațiile de înființare a Agenției Naționale pentru Situații de Urgență
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto: Facebook DSU
Foto: Facebook DSU
Departamentul pentru Situații de urgență dezminte anumite informații apărute în spațiul public.

În ultima perioadă, în mediul online a apărut un document potrivit căruia ar urma înființarea Agenției naționale pentru Situații de Urgență. De asemenea, o astfel de știre falsă a mai apărut și în anul 2019. În acest sens, DSU a venit cu precizări: 

Având în vedere diseminarea în spațiul public a unui document care face referire la înființarea Agenției Naționale pentru Situații de Urgență și că mai multe persoane au contactat reprezentanții DSU crezând că documentul respectiv este inițiat de acesta, pentru corecta informare a opiniei publice, facem următoarele precizări: 

Departamentul pentru Situații de Urgență se delimitează ferm de acest material, care stârnești controverse, confuzie și destabilizează personalul din cadrul instituțiilor cu rol in gestionarea situațiilor de urgentă și nu numai. 

Documentul nu corespunde viziunii DSU

Facem precizarea că documentul nu a fost elaborat la nivelul Departamentului și nu corespunde viziunii acestuia. 

Mai mult, aspectele regăsite in conținutul proiectului în discuție, atribuit DSU, sunt neconstituționale, iar efectele generate imaginii și credibilității Departamentului sunt evidente. 

De asemenea, asigurăm opinia publica de faptul că Departamentul pentru Situații de Urgență va menține aceeași transparență în ceea ce privește propunerile de acte normative, astfel că, ulterior elaborării, acestea vor fi aduse in atenția cetățenilor, prin parcurgerea etapelor de consultare și dezbatere publică. 

Facem mențiunea ca această precizare de presă a mai fost diseminată și acum 2 ani, respectiv in anul 2019.

Peste 80% din angajații DSU, vaccinați împotriva Covid-19

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat, a declarat, vineri, că în instituția pe care o conduce procentul celor vaccinați a depășit 80%, dar între pompierii din țară procentul este foarte mic, de 38 - 39%, scrie Mediafax.

Raed Arafat a fost întrebat, vineri seara, care este procentul celor vaccinați la DSU, dar în rândul pompierilor procentul este foarte mic.

„Depășește 80% la DSU, dar numărul de personal nu e așa de mare. Suntem 100 și ceva de oameni. (...) Pompierii (...) ultima evaluare era în jur de 38 - 39% cel puțin. E puțin. Și nu numai la ei, în general avem acest lucru, nu e nimic de ascuns. Discutăm, explicăm. Sunt niște idei care sunt răspândite printre ei, pe care le-au preluat poate de la social media. (...) Nu am cifră separată (pentru SMURD – n.r.)”, a spus Raed Arafat, vineri seara, la Digi 24 (citește AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel