Duminicioiu (Eco Ruralis): Guvernul ne-a transmis că nu va redeschide pieţele şi că prioritatea sa este campania electorală
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
FOTO: DC News
FOTO: DC News
Guvernul a decis să nu redeschidă pieţele din spaţii închise, a declarat, miercuri, reprezentanta asociaţiei de ţărani Eco Ruralis, Ramona Duminicioiu, la finalul discuţiilor avute de reprezentanţii producătorilor şi lucrătorilor agricoli cu conducerea Executivului.

Mai multe asociaţii de producători agricoli şi de lucrători agricoli au organizat, miercuri, în faţa sediului Guvernului, un miting de protest faţă de decizia autorităţilor de a închide pieţele agroalimentare care funcţionau în spaţii acoperite. Reprezentanţii agricultorilor s-au aflat aproape două ore în clădirea Guvernului pentru discuţii cu conducerea Executivului.

La finalul discuţiilor, Ramona Duminicioiu, reprezentanta Eco Ruralis - care se prezintă drept asociaţie care reuneşte ţărani din toate colţurile ţării, a precizat că Guvernul consideră că scoaterea ţăranilor afară din pieţele din spaţii închise în prag de iarnă reprezintă o soluţie adecvată.

Acuze grave

'A fost o întâlnire de o dezamăgire cruntă, practic Guvernul, prin domnul prim-ministru Orban şi domnul ministru al Agriculturii, ne-a transmis că nu vor redeschide pieţele din spaţiile închise, lucru care era o solicitare principală pentru discuţiile de astăzi şi pentru protestul de astăzi. Ei consideră că pieţele volante, care au creat foarte multe probleme micilor producători şi ţăranilor, sunt o soluţie adecvată în prag de iarnă, cu ţărani evacuaţi din pieţe, expuşi unor spaţii fără infrastructură, fără mijloace de igienă adecvate în plină pandemie.' a spus Duminicoiu.

VEZI ȘI Piețe închise, imaginile care nu s-au văzut la TV! ”Vom muri de foame!”, ”Avem rate, cine le plătește?!”, ”Îi voi da în judecată!”

'Suntem extrem de dezamăgiţi din acest punct de vedere, singurul lucru pozitiv de astăzi este că ne vom reuni din nou cu ministrul Agriculturii săptămâna viitoare, să continuăm discuţiile în baza memoriului pe care l-am depus astăzi, un memoriu care cuprinde foarte multe puncte, propuneri concrete şi soluţii din partea micilor producători şi a ţăranilor despre susţinerea economiei locale, susţinerea ţăranilor, combaterea sărăciei din mediului rural şi multe alte probleme cu care ne confruntăm în mod istoric şi care au fost agravate de această pandemie', a afirmat Ramona Duminicioiu.

Campania electorală are prioritate

Reprezentanta Eco Ruralis a subliniat că prim-ministrul le-a transmis agricultorilor că prioritatea Guvernului este în prezent campania electorală.

Vezi și PROTEST în fața Guvernului, 18 noiembrie. Românii își strigă nemulțumirile

'Prim-ministrul ne-a spus că prioritatea Guvernului în momentul acesta este campania electorală şi ne-a acuzat că prin acţiunea noastră de stradă prin care ne revendicăm drepturile de fapt facem favoruri Opoziţiei sau altor partide concurente în această campanie electorală. Ni se pare jignitor, ni se pare incredibil că în loc să se aplece asupra problemelor pe care le-am pus pe masă răspund în acest fel. Ne-au spus că noi suntem aici în piaţă să facem jocurile politice ale altor partide care concurează cu partidul prim-ministrului în această campanie electorală', a menţionat Ramona Duminicioiu, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel