Dunca (PSD Brașov) acuză că a primit amenințări de tip MAFIOT de la un consilier PNL
Autor: Mircea F. Cristian pe 21 feb, 15:07 | Partide politice

Senatorul Marius Dunca a anunțat, vineri, că a primit amenințări, în cadrul organizației Brașov, de tip mafiot, din partea unui reprezentatnt al opoziției.

Există o serie deşi o teamă faţă de acestea, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, liderul social-democraţilor braşoveni, senatorul Marius Dunca, care a menţionat că a fost ameninţat, printr-un mesaj pe telefon, de consilierul autosuspendat din PNL Andrei Kadaş.

Totodată, conform lui Dunca, primarii PSD din Zărneşti şi din Săcele au fost, la rândul lor, ameninţaţi, primului fiindu-i incendiată casa, iar celui de-al doilea fiindu-i tăiate frânele de la maşină, în ambele cazuri existând dosare penale pe rol.

Acuzat că a comandat niște percheziții

 

Conform liderului PSD Braşov, aceste ameninţări ar fi venit în contextul în care consilierul liberal l-ar fi acuzat, într-o postare pe Facebook, că s-ar fi aflat în spatele percheziţiilor care au avut loc la locuinţa fostei sale soţii.

"PNL a aşezat clanurile interlope la masa deciziilor publice. Toată lumea a văzut care sunt legăturile între Veştea (Adrian Veştea, preşedintele Consiliului Judeţean şi lider al PNL Braşov - n.r.) şi PNL şi Kadaş. (...) Veştea a promovat oamenii pătaţi, şantajabili, care pun interesele mafiote mai presus de cele ale braşovenilor. A permis clanurilor mafiote să ia decizii în ce priveşte administrarea judeţului. (...) Sub conducerea PNL şi Veştea primim ameninţări", a afirmat Dunca, subliniind că va înştiinţa organele abilitate ale statului în privinţa ameninţărilor pe care le-a primit.

Totodată, el i-a solicitat preşedintelui CJ Braşov, Adrian Veştea, lider al PNL Braşov, să facă publică lista contractelor forului judeţean şi a spitalelor din subordinea acestuia cu firmele care au beneficiat de contracte prin atribuire directă, în condiţiile în care Andrei Kadaş a fost preşedinte al comisiei de sănătate a CJ Braşov.

"Să ne spună ce legături există între CJ şi firmele acestuia, observ că nu vrea să-l dea afară din partid şi din CJ şi există această suspiciune că şeful mafiei ar fi tocmai Veştea dacă ia apărarea locotenenţilor", a afirmat Dunca.

Nu este de tolerat

 

La rândul său, fostul prefect Marian Rasaliu, preşedinte executiv al PSD Braşov, a subliniat că, la nivelul consiliilor judeţene este o entitate care se numeşte ATOP şi care întruneşte mai mulţi factori de decizie din judeţ, printre care şi IPJ.

"Aceasta trebuie informată şi să vină cu o precizare vis a vis de aceste evenimente. Nu este de tolerat aşa ceva. Trebuie să avem încredere în instituţiile statului şi, dacă cineva a greşit (...) această culpă trebuie demonstrată în instanţă, conform legilor statului", a spus Rasaliu, subliniind, totodată, că aşteaptă un punct de vedere pe această temă şi din partea prefectului Cătălin Văsii.

Te-ar putea interesa și ....
Partide politice Vezi toate articolele
Crossuri parteneri