Dunca (PSD Braşov): Guvernul PNL FALIMENTEAZĂ turismul!
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Deciziile Guvernului PNL falimentează turismul românesc, a susţinut, miercuri, preşedintele PSD Braşov, senatorul Marius Dunca, care a arătat că criza generată de coronavirus a relevat vulnerabilitatea acestui sector şi importanţa unui minister dedicat, care să gestioneze problemele acestuia.

'Astăzi, în România, peste 35.000 de afaceri, hoteluri, pensiuni, restaurante, cafenele sau baruri, nu funcţionează. Perspectivele ca ele să funcţioneze după 15 mai nu sunt favorabile, Guvernul deja anunţând că multe afaceri vor rămâne închise. În spatele acestor 35.000 de firme sunt oamenii, angajaţii, care sunt din ce în ce mai nesiguri pentru locul lor de muncă, mai ales că şomajul tehnic va fi stopat după încheierea stării de urgenţă.

Disperarea oamenilor de afaceri este la cote ridicate, din partea lor plecând cele mai multe măsuri înaintate Guvernului pentru a permite redeschiderea hotelurilor şi restaurantelor, deşi, în mod normal, ar fi trebui să fie invers', a declarat, într-un comunicat de presă, Marius Dunca.

Potrivit preşedintelui PSD Braşov, sectorul turismului, care în perioada guvernării social-democrate şi-a crescut considerabil ponderea în PIB, ar fi putut depăşi mai uşor această criză dacă ar fi avut un minister dedicat şi nu un simplu departament sub conducerea unui secretar de stat. 'Este pentru prima dată în ultimii 10 ani când sectorul turism nu are un minister dedicat. Liberalii au considerat că Turismul merită cel mult un departament, sub conducerea unui secretar de stat.

Între 2016 şi 2019, când turismul a avut un minister dedicat, ponderea acestui sector în PIB a crescut de la 1,5% la 2,7%, conform Institutului Naţional de Statistică. Din păcate, Ministerul Economiei întârzie în fiecare zi să ia măsurile aşteptate de operatorii din turism, de hoteluri, pensiuni, restaurante, baruri sau cafenele. Rezultatele vor fi devastatoare pentru cei cu afaceri în turism şi pentru angajaţii lor', a spus, conform documentului citat, senatorul PSD, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel