Dungaciu: UE nu îşi mai propune să fie neutră. Bruxelles-ul plăteşte banii şi comandă muzica
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Analistul Dan Dungaciu a vorbit despre problema minorităților de gen, din perspectiva Uniunii Europene.

"Cazul cu sancţiunile împotriva Poloniei sau Ungariei pentru încălcarea drepturilor minorităţilor este un caz şcoală, un test pentru cine are ochi să vadă că UE nu îşi mai propune să fie neutră din punct de vedere al valorilor. Aici nu e vorba de neutralitate, este vorba despre faptul că Bruxelles plăteşte banii şi comandă muzica. În cazul acesta al minorităţilor de gen, suntem într-o situaţie similară care a mai fost discutată şi în România și care a început în Germania şi Italia: cu crucifixul care poate sau nu poate să fie pus în clasă. Argumentul a fost că nu poate pentru că impietează asupra vizunii unora care nu vor să aibă de-a face cu un asemenea mod de viaţă.

Vezi și: Dan Dungaciu, avertisment despre o greșeală strategică, cum se va schimba lumea: ”Imposibil de imaginat”. Scenă ca-n ”Nașul”

"Nu se mai pune problema identităţii"

În România, ai voie să pui icoane în şcoală? Nu, pentru că unii s-ar putea simţi iritaţi. Este o decizie a Curţii Europene care spune că un om de afaceri poate concedia un angajat sau o angajată care poartă însemne religioase care ar putea să impieteze asupra afacerii sale. Dacă cineva vrea să fie vânzător şi să vândă îmbrăcat în burka sau în asemenea însemne religioase, poate să fie dat afară pentru că nu se mai pune problema identităţii. Şi, atunci, sigur că, în cazul identităţii de gen, apare aceeaşi problemă. Ai voie să vii cu altă identitate. Nu ştiu dacă e mai bună identitatea de gen sau mai importantă decât identitatea religioasă. Nu discut în termenii ăştia. Dar în momentul în care una trebuie probată în spaţiile publice şi în şcolile publice, iar cealaltă nu poate fi pentru că poate să irite, înseamnă că nu ești neutru, înseamnă că ai luat o decizie", a spus Dan Dungaciu, la DCNews TV.

Vezi și: Dan Dungaciu atrage atenția asupra relației dintre România și SUA: Ar putea să determine consecinţe politice. Punere sub presiune

Dungaciu: Războiul potențial e pe masă. Franța va pune presiune pe noi, România nu a știut să joace foarte abil

Emisiunea completă, în materialul video de mai jos.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel