După 20 de ani de stagnare acest oraș a reuşit să atragă peste 40 milioane de euro, fonduri europene
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
După 20 de ani de stagnare a acestui oraș, autoritățile locale au reuşit să atragă fonduri de peste 40 milioane de euro.

După o lungă perioadă în care oraşul Sângeorz-Băi nu a reuşit sub nici o formă să dea semne de revitalizare, autoritățile locale au reușit să atragă fonduri europene în valoare de peste 40 milioane de euro pentru proiecte care acoperă aproape toate necesităţile locuitorilor.

Aceste proiecte constau în reţele de apă, canalizare, asfaltări de drumuri, centre multifuncţionale, grădiniţe, reabilitare şcoli, centrală pe Biomasă, complex sportiv şi bazin de înot, construire capelă, zonă de promenadă, dezvoltarea infrastructurii de turism şi multe altele, având finalizarea la sfârşitul anului 2021.

În prezent, autoritățile lucrează la următorul exerciţiu financiar, prin care oraşul ar putea atrage fonduri europene de peste 70 milioane de euro, urmărind realizarea de proiecte ce vizează dezvoltarea şi promovarea patrimoniului natural şi a agroturismului, centru de îmbuteliere a apelor minerale, centru wellness and spa, platformă turistică digitală, digitalizarea serviciilor publice, regenerarea spaţiilor urbane, construire dispensar uman si altele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel