După ce a stat în comă 39 de ani, fotbalistul Jean-Pierre Adams a murit
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
După ce a stat în comă 39 de ani, fotbalistul Jean-Pierre Adams a murit / Foto: Pixabay
După ce a stat în comă 39 de ani, fotbalistul Jean-Pierre Adams a murit / Foto: Pixabay
Fotbalistul francez Jean-Pierre Adams a murit. El  era în comî de 39 de ani.

Jean-Pierre Adams, fostul fundaș internațional al Franței, a murit la vârsta de 73 de ani, după ce a stat 39 de ani în comă, transmite Agerpres.

Jean-Pierre Adams era considerat unul dintre cei mai buni fundaşi centrali din fotbalul francez în anii ’70 și se afla de 39 de ani în comă din cauza unei eroi medicale. El a încetat din viaţă luni, la vârsta de 73 de ani, într-un spital din Nimes (Franţa), informează cotidianul L’Equipe.

Cine este Jean-Pierre Adams

Născut la Dakar (Senegal) în 1948, Adams a venit în Franţa când avea doar 10 ani. A trebuit să lucreze într-o fabrică ce producea cauciuc înainte să fie descoperit de reprezentaţii clubului Nîmes, la care şi-a început cariera ca fotbalist profesionist. Adams, poreclit “Black Rock” (Stânca neagră), a disputat 22 de meciuri pentru selecţionata Franţei.

Între 1972 şi 1976 a făcut cuplu în centrul defensivei Les Bleus cu legendarul jucător francez Marius Tresor. Antrenorul de atunci al Franţei, românul Ştefan Kovacs, a supranumit acest cuplu “Garda Neagră”, după o performanţă impresionantă a celor doi împotriva puternice echipei a Poloniei.

De la Nîmes, Adams a plecat la OG Nice, unde a evoluat patru sezoane, înainte de a semna cu Paris Saint-Germain, în 1977. În cei doi ani petrecuţi pe Parc des Princes, el a disputat 42 de meciuri şi a marcat două goluri, rămânând în memoria fanilor ca unul dintre cei mai importanţi jucători ai lui PSG din primul deceniu de existenţă a clubului parizian.

S-a dus la spital pentru o operație la genunchi, dar a ajuns în comă

Pe 17 martie 1982, Adams trebuia să efectueze o intervenţie chirurgicală de rutină la genunchi, ca urmare a unei rupturi de ligament. Înainte de operaţie, el a vorbit cu soţia sa, pentru a o linişti: ”Încep să mă pregătească. Anestezistul va veni în câteva minute”.

Însă, din cauza unei doze aproape letale de anestezic, Jean-Pierre Adams a suferit un bronhospasm, o contracţie a bronhiilor care face dificilă respiraţia, iar creierul său a fost lipsit de oxigen. De atunci, fostul fotbalist s-a aflat în stare vegetativă.

Legendarul fotbalist francez Henri Michel l-a descris pe Adams ca pe “o forţă a naturii, foarte puternic, plin de bunăvoinţă şi determinare”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel