După Israel, „Pașaportul Covid“ a ajuns în Italia. Persoanele vaccinate au prioritate: „În câteva luni cetățenii îl vor avea“
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
În Italia există inițiative fără ordine specială pentru a restabili viață normală a persoanelor vaccinate, în timp ce în Israel „cartea verde” - Pașaportul Covid - esențială pentru călătorie și evitarea carantinei este deja o realitate.

Michele Trapani, proprietarul unui pub din Cuneo a găsit o idee prin care să-și transforme cafeneaua într-un „Café Covid Free”, adoptând un fel de „pașaport de sănătate” care permite celor imunizați să aibă acces fără restricții de așteptare. 

După cum explică Trapani pentru La Stampa și La Repubblica, pentru a accesa această facilitate, cei vaccinați trebuie să demonstreze acest lucru printr-o aplicație cu un cod QR, care poate fi scanat la intrarea în restaurant. Astfel, spune el, persoanele imunizate pot petrece apoi o seară în liniște, mâncând, băut, ascultând muzică bună în siguranță totală.

Inițiativa lui care a ridicat controverse, dar este departe de a fi izolată. Vinerea trecută, guvernatorul Campaniei, Vincenzo De Luca, a venit cu o inițiativă regională pentru oferirea unui certificat de vaccinare Covid-19: Un card care poartă un cip care, în accepțiunea președintelui regiunii, va putea deschide ușile unei vieți normale tuturor celor imunizați. „Sperăm ca în câteva luni cetățenii vor putea să-l arate pentru a merge la cinematograf, restaurant cu mai multă liniște sufletească având certificarea că au fost vaccinați”, potrivit Today.it.

Citește mai mult pe ȘtiriDiaspora.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel