După Portugalia, o nouă țară anunță întorcerea la normalitate. "Am atins pragul de 70,007%"
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
După Portugalia, o nouă țară anunță întorcerea la normalitate. "Am atins pragul de 70,007%" / Foto: Pixabay
După Portugalia, o nouă țară anunță întorcerea la normalitate. "Am atins pragul de 70,007%" / Foto: Pixabay
O nouă țară și-a atins ținta de vaccinare a 70% din populația eligibilă.

Australia şi-a atins un prim obiectiv de vaccinare miercuri, după ce 70% din totalul rezidenţilor săi cu vârste de peste 16 ani au fost vaccinaţi cu schemă completă împotriva noului coronavirus, informează Agerpres, citând DPA.

Ministrul australian al Sănătăţii, Greg Hunt, a făcut următoarea declaraţie: "Pentru a fi exact, am atins pragul de 70,007%".

Paul Kelly, ofiţer-şef pentru sănătate, a declarat că acest lucru înseamnă că Australia va putea să intre de acum într-o nouă etapă de combatere a pandemiei şi să aibă în vedere o serie de alte măsuri "pentru a ne întoarce la un fel de normalitate în era COVID-19".

Guvernul australian a anunţat recent că va adopta dispoziţii care vor duce la o deschidere treptată a graniţelor internaţionale ale ţării, care, cu câteva mici excepţii, au rămas închise din martie 2020.

Ce măsuri vor fi relaxate



Cetăţenii australieni şi rezidenţii permanenţi care au fost vaccinaţi cu schemă completă vor putea în curând să călătorească din nou fără restricţii în Australia şi în afara ţării, însă deocamdată nu este cunoscut momentul în care această măsură va fi aplicată şi în cazul studenţilor, turiştilor străini şi persoanelor care solicită vize de lucru.

Limitările stricte ale sosirilor internaţionale şi costurile mari generate de carantina obligatorie în hoteluri au făcut ca australienii rămaşi în străinătate să nu poată reveni în ţară în ultimele 18 luni, iar cei rămaşi în Australia nu au putut să mai părăsească ţara.

Australia, cu o populaţie de 25 de milioane de locuitori, a avut un debut lent al campaniei sale de vaccinare, însă ritmul acesteia a crescut foarte mult în ultimele luni, după ce varianta Delta a determinat regiuni întinse ale ţării să intre în lockdown. Oraşele Sydney şi Melbourne au fost deosebit de afectate. Guvernul australian a declarat că este puţin probabil să impună alte lockdown-uri stricte în viitor. 

Vaccinarea în Portugalia, un succes

Conform platformei RO Vaccinare, col. dr. Valeriu Gheorghiță a avut marți o întâlnire video cu viceamiralul Henrique Gouveia e Melo, coordonatorul campaniei de vaccinare din Portugalia, unde vaccinarea a fost un real succes.

Președintele CNCAV a prezentat situația la zi și principalele probleme identificate pe parcursul derulării acesteia.

„În intervenția sa, viceamiralul Henrique Gouveia e Melo a apreciat în termeni pozitivi modul de organizare logistică al campaniei de vaccinare din România. Acesta a precizat că Portugalia și-a axat campania de vaccinare pe trei piloni principali: leadership, campania de comunicare și organizarea efectivă a procesului de vaccinare”, transmite platforma citată. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel