E cea mai bună pizza de casă! Vei obține un blat crocant la exterior și pufos în interior
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Pizza
Pizza
Vrei să faci cea mai bună pizza? În cele ce urmează, îți prezentăm o serie de trucuri.

Încearcă să eviți să întinzi blatul de pizza cu făcălețul. Când întinzi aluatul cu făcălețul, bulele de aer acumulate în aluatul crescut sunt eliminate aproape complet, și astfel rișți ca pizza să nu mai crească deloc. O alternativă este să-l pudrezi bine cu făină, încât să nu mai fie lipicios, și să îl întinzi cu mâinile.

Uneori, riști să încarci pizza mai tare decât ar trebui. Acest lucru îl poți face fie punând o cantitate prea mare de ingrediente, fie punând foarte multe tipuri de ingrediente. Rețetele tradiționale de pizza includ adesea puține ingrediente. Aceeași regulă este valabilă și atunci când presari mozzarella sau cașcaval. Dacă exagerezi cu brânza, blatul se va îngreuna.

Fă-ți singur sosul de roșii. Este mult mai sănătos și mai gustos.  

Dacă preferi pizza cu un blat mai crocant, iată un truc care sigur te va ajuta. După ce ai întins aluatul bine pudrat cu făină, pune-l într-o tigaie cât mai încăpătoare pe foc pentru 30-60 de secunde, apoi întoarce-l și lasă-l alte 30-60 de secunde. Se va rumeni foarte bine încă de dinainte de a-l băga în cuptor, notează retetepractice.ro, și astfel vei obține un blat crocant la exterior și pufos în interior.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel