Eclipsa de Soare, schimbare totală pentru ZODII. Simulescu: Atenție! Ce să faci pe 10 iunie
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Horoscop, marți, 20 iulie 2021. foto: Pixabay
Horoscop, marți, 20 iulie 2021. foto: Pixabay
Pe 10 iunie este Eclipsă de Soare/Lună Nouă în Gemeni. Cum ne afectează asta, în funcție de zodii.

"Vorbim despre o Lună Nouă, despre o eclipsă de Soare și o Lună Nouă în Gemeni care se va petrece pe 10 iunie, în jurul orei 13:53. Am avut eclipsa aceea de Lună și Luna Plină în Săgetător pe 26 mai, emisiunea aceea a trezit niște demoni.

Acea Lună Plină în Săgetător vorbea foarte mult despre acceptare, toleranță, despre a-i lăsa și pe ceilalți în jurul nostru, de a nu-i judeca doar în funcție de ceea ce ni s-a transmis și era foarte important atunci să învățăm diferența dintre eu cred și eu știu.

Acum, la două săptămâni, vine această Lună Nouă în Gemeni, cu eclipsă de Soare. Atenție! Când zic Luna Plină în Gemeni, nu mă refer doar la Gemeni, ci pentru toată lumea", a spus astrologul Daniela Simulescu, în exclusivitate pentru DC NEWS.

Ce se va întâmpla din 10 iunie

"E un moment de început, de luat de la capăt. E un moment în care Luna începe să crească. E momentul acela în care vi se spune că trebuie să vă puneți intențiile, trebuie să o luați de la capăt.

De data aceasta este vorba și despre Mercur Retrograd.

Când vorbim despre Gemeni, despre ce vorbim? Despre schimbare, despre adaptare, despre pigulit, despre detalii, informații, discuții, mișcare, călătorie, drum, despre agitație, haos, mult mental, mult rațional.

Deci când vorbim de Gemeni, vorbim de minte!

Ce vă recomand de 10 iunie! Pentru că Luna Nouă se petrece în casa a 9-a, adică este casa echivalentă săgetătorului, adică studiu, călătorii, dreptate, religie, explorare, aventură, sport, energie, tot ce înseamnă drepturi, valori, principii. Și pentru că e o aglomerare de Gemeni, și Mercur Retrograd, vă recomand să studiați, să învățați. Vă pot spune un singur cuvânt: neuroplasticitate!

- Cumpără-ți o carte și citește-o!

- Caută un documentar și uite-te la el!

- Înscrie-te la un curs!

- Decide să pleci într-o călătorie, dar nu la plajă sau la all inclusive, ci undeva unde e o ruină, un muzeu...", a completat ea.

Vezi mai multe în VIDEO de mai jos.

Eclipsa de Soare 10 iunie 2021. Din ce parte a României poate fi văzută

O eclipsă de soare va traversa joi cerul din emisfera nordică, pe o fâşie de aproximativ 500 de kilometri, din Canada până în Siberia, trecând prin Europa, unde va fi doar parţială, dar totuşi periculoasă pentru ochi, informează Agerpres, citând AFP.

La punctul maxim al aşa-numitei eclipse inelare, de pe Pământ se va putea vedea Luna ajungând treptat în dreptul Soarelui, care se va transforma, timp de câteva minute, într-un inel luminos subţire, ca un cerc de foc pe cerul de iunie. Un spectacol rezervat doar acelor locuitori aflaţi la cele mai înalte latitudini, care se situează chiar pe axă: nord-vestul Canadei, extremitatea nordică a Rusiei, nord-vestul Groenlandei şi Polul Nord, unde ocultaţia discului solar va fi de 87,8%, potrivit Observatorului Astronomic din Paris.

Eclipsa inelară, vizibilă dintr-o mare parte a Europei



Eclipsa inelară va fi, de asemenea, vizibilă, însă doar parţial, din nord-vestul Americii de Nord, dintr-o mare parte din Europa, inclusiv din Franţa şi Marea Britanie, precum şi dintr-o parte a nordului Asiei.

La aceste latitudini şi dacă cerul va fi senin, pasionaţii de astronomie vor putea observa o fracţiune din Soare acoperită de discul negru al Lunii, în proporţie de 20% la Londra, de 16% la Lille, de 13,2% la Paris, de 5,5% la Toulouse şi doar de 2,8% la Marsilia.

Cu cât mergem mai spre sud-est, cu atât va fi mai puţin vizibilă obscurarea, a explicat pentru AFP Florent Delefie de la Observatorul din Paris, care va transmite evenimentul în direct pe canalul său YouTube.

În România eclipsa va fi vizibilă doar într-o parte a țării



Observatorul Astronomic "Amiral Vasile Urseanu" a transmis într-o postare pe Facebook, la sfârşitul lunii mai, că o eclipsă parţială de Soare, cu acoperire foarte mică a discului solar, se va produce pe 10 iunie, fiind vizibilă doar în jumătatea nordică a ţării. "Noi vă informăm doar despre fenomenele astronomice vizibile din ţara noastră, iar unul destul de spectaculos se va produce pe 10 iunie, la ora 13:00. Este vorba de o eclipsă parţială de Soare, cu acoperire foarte mică a discului solar. Eclipsa nu se vede din toată ţara.", a precizat instituţia. Conform unei imagini ataşate postării, eclipsa va fi vizibilă în Transilvania, în Banat şi în mare parte din Moldova.

Vezi mai multe în video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel