Economistul Câciu: ANUL când își va reveni economia României după nebunia din pandemie
Autor: Neagoe Narcis-Florentin pe 10 sep, 12:30 | Economie
Exclusiv

Economistul Adrian Câciu a preconizat când își va reveni economia României și care au fost factorii care au determinat o prăbușire, EXCLUSIV pentru DC NEWS.

„Închiderea economiei din România ne costă ca, în 2022, să avem aceeași valoare a PIB-ului ca în 2019. Această criză ne-a întors cu 3 ani de zile: două luni de închidere a economiei și restul de luni în care măsurile nu au fost unele stimulatoare. La acestea adaug șocul extern, pentru că am recesiunea europeană”, a explicat economistul.

„Observați că suntem aproape de luna octombrie, planul Next Generation EU nu e încă adoptat, țările s-au descurcat cum au putut, prin supraîndatorare. Să nu uităm că totuși economia europeană este o economie supraîndatorată. Am discutat ultima dată de cum a fost evoluția datoriilor suverane, am spus că Europa în loc să-și scadă datoria, și-a multiplicat-o”, a argumentat Câciu.

„Acum, în context de criză, Banca Centrală Europeană și Comisia Europeană nedând bani direct către state, datoria suverană a crescut. O să ne trezim cu Italia care ajunge la 160% datorie. Ce se întâmplă? Toate aceste elemente vor crea o nouă presiune recesionistă pe România. Este șoc comercial, încep să scadă comenzile, cererea de forță de muncă din România. Când se întorc iarăși românii în țară, sper să nu mai fie ca în acest an. Un milion de oameni, era o șansă istorică să-i ai în casă și să îi pui la treabă”, a conchis analistul Adrian Câciu.

Te-ar putea interesa și ....
Economie Vezi toate articolele
Crossuri parteneri