Eduard Novak a demisionat! Cine îl va înlocui în funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Ciclism
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Foto Facebook / Eduard Novak
Foto Facebook / Eduard Novak
Noul ministru al Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, a anunţat, miercuri, pe Instagram, că a demisionat din funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Ciclism. 

În virtutea noilor mele responsabilităţi în calitate de ministru al Tineretului şi Sportului, mi-am înaintat demisia din funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Ciclism, un proiect de suflet, în care am investit şapte ani de muncă, pasiune şi încredere în viitorul acestui sport, afirmă singurul campion paralimpic al României.

Novak a declarat marţi că Federaţia Română de Ciclism va trebui să organizeze o Adunare Generală pentru alegerea noului preşedinte, statutul existent neprecizând că interimatul ar putea fi preluat de către o altă persoană din cadrul instituţiei. 'Statutul nostru este foarte vechi şi nu prevede nicio delegare a funcţiei sau ceva de genul acesta, conform Agerpres.

După ultimele consultări cu avocaţii noştri, trebuie organizate alegeri pentru alegerea preşedintelui. După care alegerea membrilor federaţiei mai în primăvară, mai târziu. Aceasta este cea mai indicată soluţie, pentru că nu este prevăzut nimic în statut, nici prin demisie, delegare sau altceva', a declarat Novak. Eduard Novak a preluat mandatul de ministru al Tineretului şi Sportului în guvernul Cîţu, la finalul anului trecut, la propunerea UDMR.

El era preşedinte al Federaţiei Române de Ciclism din 2013.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel