Educația Muzeală – Conferință Națională organizată de Muzeul Satului
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Flaviu Predescu
WhatsApp
Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” din București organizează on-line, în 12 noiembrie 2020, a treia ediție a Conferinței Naționale de Educație Muzeală.

„Temele de anul acesta, Școala altfel pentru părinți și copii și Muzeul virtual, provoacăspecialiștii la discuții despre adaptarea activităților cultural educative la situația aparte de anulacesta. A reușit mediul online să înlocuiască interacțiunea fizică cu muzeul?

Vor participa specialiști din muzee, universități, licee, școli și grădinițe, centre și ONG-uri,cât și reprezentanți ai Ministerului Culturii, precum și alte instituții din domeniul educației.

Educația muzeală – activități specifice pentru fiecare categorie de public Programul Conferinței invită specialiștii la o discuție aplicată despre programele de educațiemuzeală în general și în particular, despre activităţile specifice pentru fiecare categorie depublic, beneficiar sau facilitator al ofertei educaţionale a instituţiilor de cultură – de la expoziţia permanentă, la expoziţiile temporare, programe educative, publicaţii etc. –, despre comunicarea prin intermediul activităților extrașcolare și programe oferite de muzeu.

Întâlnirea va fi şi o bună ocazie de a împărtăși experiențele în domeniul educației muzeale, dea face schimb de idei și de a identifica soluții la problemele cu care se confruntă muzeele încontextul pandemiei virusului SARS-CoV-2.

Conferința este organizată respectând regulile impuse de Ordinul comun al MinisteruluiCulturi și Ministerul Sănătății nr. 3245/1805/2020 privind măsurile pentru prevenireacontaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 și pentru asigurarea desfășurării activitățilorîn condiții de siguranță sanitară în domeniul culturii în vigoare din 26 octombrie 2020” arată MNSDG într-un comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel