Efectul ASCUNS al pandemiei. Dr. Bogdan Tănase: Vom vedea urmările peste câteva luni
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Dr Bogdan Tănase, medic primar chirurg de chirurgie toracică și chirurgie generală, director medical al Institutului Oncologic București, a vorbit, la "Academia de Sănătate" despre efectul pe care îl va avea accesul dificil al pacienţilor la investigaţii medicale în timpul pandemiei de coronavirus. 

"Problema globală a accesului la îngrijire al pacienţilor oncologici în timpul pandemiei nu se limitează la ce se întâmplă în Institutul Oncologic, fiindcă la noi vin în general pacienţi cu diagnosticul deja pus.

Ceea ce cred că se întâmplă, iar urmările probabil le vom vedea, este faptul că au fost mult mai puţine investigaţii efectuate pentru diagnosticarea unor boli neoplazice. Per ansamblu au fost făcute mult mai puţine endoscopii, mult mai puţine colonoscopii, poate mult mai puţine investigaţii imagistice şi preţul acestui acces mai greu la servicii medicale în mod sigur îl vom vedea peste câteva luni când probabil vor fi diagnosticate nişte cazuri mai avansate de cancere", a declarat dr. Bogdan Tănase la emisiunea "Academia de Sănătate".

VIDEO:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel