Urmărește emisiunea live
El este românul care a EVADAT în Austria. Complicii săi, capturați. Noi detalii în cazul fugii sale
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Nicu O., un deținut român în vârstă de 27 de ani, a evadat în Austria. Totul a fost bine orchestrat, probabil de tânărul român, care a cumpărat o mașină special pentru operațiunea de fugă, pe care ulterior a abandonat-o. De sâmbătă, românul este negăsit, sute de polițiști fiind acum pe urmele fugarului.

Tânărul fusese prins în Austria și era încarcerat la Sankt Pölten, pentru mai multe infracțiuni asupra proprietății comise în Germania. El urma să fie deportat în România. Bărbatul se afla în custodie temporară în St. Pölten din septembrie, iar în România ar fi urmat să stea perioadă mai lungă la închisoare.

Sâmbătă seară, Nicu O. se afla sub escortă la Spitalul Universitar St. Polten, după ce s-ar fi rănit “accidental” și convenabil la o mână. După tratamentul primit în ambulatoriu, profitând de un moment de neatenție al polițiștilor care îl însoțeau, Nicu a reușit să fugă și s-a urcat într-o Dacia care îl aștepta și în care se aflau trei indivizi - doi cetățeni români și un croat.

Polițiștii au făcut uz de arma din dotare și, deși au tras mai multe focuri de avertisment, nu a reușit să îi zădărnicească planurile românului. Mașina cu care a fugit  fost, probabil, cumpărată special pentru această operațiune și a fost găsită abandonată mai târziu, cei patru continuându-și fuga în două taxiuri, cu care ar fi plecat spre Viena. Cele două mașini au fost interceptate, după ce un cetățean a alertat poliția, în jurul orei 21.33, însă deținutul evadat nu era  cu ei. 

Citește mai multe pe ȘtiriDiaspora.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel