Elena Cristian, previziuni sumbre despre moneda EURO: Totul este influențat de acest curs. Efectele sunt DUREROASE
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Elena Cristian
Elena Cristian
Elena Cristian susține că efectele creșterii cursului Euro sunt ”dureroase”, iar totul este influențat de acest curs în țara noastră. 

Elena Cristian, jurnalist DC Business, a fost întrebată în direct la România TV despre cota la care va ajunge moneda Euro în perioada următoare. 

Specialiștii spun că va bate pragul de 5 lei și că acest lucru se va întâmpla repede. Deși inițial era prevăzut pragul pentru sfârșitul anului în curs, înțeleg că a fost devansat termenul spre jumătatea anului. Da, Euro crește, iar în România singura componentă a traiului de zi cu zi care nu este legată direct de Euro este salariul. Salariul este în lei, iar toate celelalte sunt raportate în Euro. De la combustibil, la facturile de telefonie, prețurile la alimente, totul este influențat de acest curs și de aceea spun că efectele sunt mult mai dureroase pentru români decât facem noi calculul din când în când”, a precizat Elena Cristian. 

Elena Cristian, întrebare cheie

În cadrul intervenției televizate, Elena Cristian a formulat și o întrebare pentru reprezentanții Băncii Naționale a României. 

”Întrebarea pe care vreau să o lansez acum este: de ce BNR nu mai intervine ca să tempereze această creștere? ...nu vrea să mai intervină pentru a tempera”, a mai precizat jurnalista Elena Cristian. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel