Urmărește emisiunea live
Mateescu (ANM), anunțul MOMENTULUI. Curs online cu 28 de cursanți din 12 țări UE. Proiect uriaș în România
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Elena Mateescu
Elena Mateescu
Elena Mateescu, directoarea ANM, a anunțat că în România specialiștii vor avea parte de cursuri în domeniul agrometeorologiei.

"Administrația Națională de Meteorologie este partener în perioada 23 noiembrie - 11 decembrie prin găzduirea unui curs în sistem de video-conferință online, sub umbrela Organizației Meteorologice Mondiale și a Organizației Mondiale pentru Alimentație FAO, privind realizarea produselor agrometeorologice specifice cu ajutorul tehnicilor satelitare și de tele-detecție în dezvoltarea și aplicația în agrometeorologie. 

Timp de 3 săptămâni specialiștii, viitorii specialiști din cadrul Serviciilor Meteorologice din sude-estul Europei sunt pregătiți în sistem de video-conferință. Sunt 28 de cursanți din 12 țări din UE și 18 lectori. Așadar, iată că ne pregătim în avans pentru că viitorul Centru European de Agrometeorologie are și o componentă de pregătire profesională pentru specialiștii din cadrul Serviciilor Meteorologice din Europa.

Cursuri pentru specialiștii români

După acest model vom realiza în România, la începutul anului viitor, probabil primul trimestru, un curs și pentru specialiștii din România care doresc să cunoască aplicațiile în agrometeorologie. Vom lua în considerare să realizăm pentru că am primit solicitări și din partea altor instituții cu care noi colaborăm.

După modelul cursului pe care așa cum am spus îl găzduim în această perioadă timp de trei săptămâni, vom realiza în sistem de video-conferință, în funcție de evoluția pandemiei, astfel încât să asigurăm accesul la informații de specialitate în acest domeniu.", a declarat Elena Mateescu, directoarea ANM, în exclusivitate pentru DC NEWS.

Amintim că România urmează să găzduiască primul centru de agrometeorologie din lume. Este vorba despre un proiect din fonduri europene, al cărui valoare depășește două milioane de euro cu finalizare estimată peste trei ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel