Elena Pogurschi, consultant nutriționist, cu ce să înlocuiești cozonacul și deserturile care sunt ”adevărate bombe calorice” / VIDEO
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Cozonac
Cozonac
Lector univ. dr. Elena Pogurschi, consultant nutriționist, a venit la interviurile Spectacola și DC News cu informații prețioase despre alimentele de pe masa de Crăciun. 

Lector univ. dr. Elena Pogurschi, consultant nutriționist, a vorbit la interviurile Spectacola și DC News despre „bombele calorice” de pe masa de Crăciun: unele deserturi.

Consultantul nutriționist a spus că ar trebui să le alegem pe cele care conțin mai puțin zahăr și mai puține creme.

„Obișnuim să facem diverse preparate, diverse deserturi care sunt adevărate bombe calorice.”, a subliniat lector univ. dr. Elena Pogurschi.

Cu ce putem înlocui cozonacul 

Spre exemplu, spune Elena Pogurschi, am putea înlocui cozonacul cu o tartă cu fructe sau cu un tort cu iaurt, gelatină și fructe de pădure.

O tartă cu fructe este binevenită în locul cozonacului sau un tort cu iaurt, gelatină și fructe de pădure. Important este să reducem pe cât posibil cantitatea de zahăr, eventual să folosim înlocuitori sintetici ai zahărului și, de asemenea, să încercăm partea de creme să o facem mai light.”, a precizat consultantul nutriționist.

„Să folosim mai puțin unt, mai puțin lapte și bineînțeles, mai puțini conservanți, coloranți. Să facem creme naturale, pe bază de lămâie, portocală, fructe de pădure”, a mai spus Elena Pogurschi la interviurile Spectacola și DC News. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel