Elevă de 10, despre concediul lui Barcari, chiar la început de an școlar: Nu pot să cred în ce eră trăim
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Antonia Pup, tânăra care a refuzat vehement cei 3000 de lei oferiți de Guvern elevilor premianți, critică dur faptul că doi secretari de stat de la Ministerul Educației și-au luat concediu pentru campania electorală chiar la început de an școlar.

"În organigrama MEC sunt prevăzuți 720 de angajați. La această capacitate administrativă, te-ai aștepta ca activitatea instituției guvernamentale să fie direct proporțională cu banii cheltuiți de la bugetul de stat pentru a întreține acești salariați. Banii părinților noștri sunt folosiți ca să țină în concediu demnitari precum secretarul de stat pentru învăţământul preuniversitar, Luminița Barcari.

Demnitari care guvernează un sistem în care sunt investiți acești bani, ai noștri, în campania electorală și nu în organizarea unui proces educațional calitativ. Din nefericire, aparatul de stat este compus dintr-o serie de vectori care au o unică funcție: plimbarea hârtiilor. Ministerul Educației și Cercetării nu este un butic. Dezbaterea este chiar mai extinsă de atât: trebuie să renunțăm la acești plimbători de hârtii, să îi introducem în programe de reconversie profesională; în paralel, să ne asigurăm că niciun elev nu va mai ieși din sistemul de învățământ fără competențe digitale superioare.

Nu pot să cred în ce eră trăim. Premierul României vede drept normalitate ca secretarul de stat pentru învăţământul preuniversitar să intre în concediu pentru campania electorală. Paralel cu criza COVID-19, se proiectează o criză a sănătății morale cu concursul a celor care se află acum la guvernare.", a scris Antonia Pup pe pagina sa de Facebook.

VEZI ȘI: Secretari de stat din MEC, în concediu pentru campania electorală. Orban: Ce aţi fi preferat, să nu-şi ia concediu?

În organigrama MEC sunt prevăzuți 720 de angajați. La această capacitate administativă, te-ai aștepta ca activitatea...

Publicată de Antonia Pup pe Marţi, 15 septembrie 2020

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel