Elevă de clasa a doua, agresată de învăţător. Bărbatul, consilier judeţean PNL. Monica Anisie intervine: "Toleranţă ZERO"
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
FOTO AGERPRES
FOTO AGERPRES
Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, intervine din nou într-un caz de violenţă în şcoli. 

Incidentul ar fi avut loc la o şcoală gimnazială din centrul Iaşiului, iar vinovat ar fi chiar un consilier judeţean PNL, care este cadru didactic. 

„Ea este bătută zilnic, este făcută în toate felurile. Pe data de 15 septembrie, când a început școala, a fost scoasă în fața clasei și a fost făcută „butoi”, deoarece este supraponderală. De atunci, copiii au început să râdă de ea. În fiecare zi, după ce o iau de la școală, fetița îmi povestește că domnul profesor îi dă cu palmele peste ceafă”, povestește mama copilei de clasa a doua pentru care mersul la școală a devenit un iad, conform 7iasi.ro

"Încă un caz de violență în spațiul școlii pe care refuz să îl tolerez! Este vorba despre cel de la Iași, în care este implicată o fetiță de clasa a doua. M-am interesat imediat de caz, am discutat personal cu inspectorul general de la Iași și am cerut de urgență o anchetă transparentă și care să stabilească măsuri în conformitate cu prevederile legale!

Am subliniat, și de această dată, că este absolut necesar să existe toleranță ZERO pentru violența în școli, indiferent de cine o face!", a scris Monica Anisie pe Facebook. 

Nu e prima dată când intervine ministrul

Este a doua astfel de intervenţie a ministrului, după ce anterior reacţionase în cazul violenţelor dintr-o şcoală din Borşa, pe 24 octombrie. 

"Astăzi am aflat, dintr-o înregistrare video, că mai mulți elevi de la o școală din localitatea Borșa, județul Maramureș, au fost loviți de o profesoară. Am contactat personal atât inspectorul școlar general, cât și inspectorul școlar general adjunct ai inspectoratului școlar, solicitându-le ca luni dimineață să înceapă o anchetă la respectiva unitate de învățământ, iar la finalul acesteia, să întreprindă toate măsurile necesare impuse de lege.Mă întristează să aflu despre astfel de incidente! Cu toții trebuie să reacționăm ferm și imediat, cu toleranță ZERO la violența în școli.", a scris Monica Anisie atunci. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel