Elicopterul Ingenuity, al doilea zbor pe Marte / VIDEO+FOTO
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Elicopterul Ingenuity, al doilea zbor pe Marte / Sursă foto: Captură Youtube
Elicopterul Ingenuity, al doilea zbor pe Marte / Sursă foto: Captură Youtube
Elicopterul Ingenuity, care a ajuns pe Planeta Marte alături de roverul Perseverance, a efectuat al doilea zbor deasupra suprafeței marțiene.

Elicopterul Ingenuity al NASA a executat cu succes un al doilea zbor deasupra suprafeței Planetei Roșii. De data aceasta, elicopterul a zburat mai mult decât prima dată, atunci când s-a ridicat la 3 metri deasupra solului marțian. 

Datele pe care Ingenuity le-a transmis până acum NASA „ne spun că zborul a îndeplinit așteptările și că modelarea noastră computerizată anterioară a fost exactă”, a declarat Bob Balaram, inginerul șef al Ingenuity, într-un comunicat de presă al NASA.

Următoarele 3 zboruri ale mini-elicopterului se vor concentra spre descoperirea unor noi orizonturi pe care acesta le poate atinge. Decolările lui Ingenuity oferă doar o certitudine asupra potențialului viitorului elicopter spațial, care ar putea explora părți din Marte și alte planete care sunt inaccesibile roverelor. Peșterile, canioanele, munții și terenurile stâncoase ar putea fi analizate cu ajutorul unor viitoare drone spațiale, notează ScienceAlert.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel