Elicopterul Ingenuity de pe roverul Perseverance e pregătit de decolare / FOTO
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Elicopterul Ingenuity de pe roverul Perseverance e pregătit de decolare / Foto cu caracter ilustrativ: Captură simulare video Twitter
Elicopterul Ingenuity de pe roverul Perseverance e pregătit de decolare / Foto cu caracter ilustrativ: Captură simulare video Twitter
Mini-elicopterul Ingenuity al NASA a fost plasat pe suprafața Planetei Marte în pregătirea primului său zbor, a declarat agenția spațială americană.

Ingenuity, primul obiect de zbor care a ajuns pe Marte, a călătorit alături de roverul Perseverance fiind plasat în interiorul acestuia. În prezent, mini-elicopterul a fost plasat de rover pe suprafața Planetei Roșii și își încarcă bateriile pentru primul test de zbor.

În următoarele câteva zile, echipa de monitorizare a lui Ingenuity va verifica dacă panourile solare ale elicopterului funcționează corect și își reîncarcă bateria înainte de a începe testarea motoarelor și senzorii, înainte de primul zbor. Se așteaptă ca mini-elicopterul să facă prima încercare de zbor anterior datei de 11 aprilie. Primul zbor va implica zborul cu o viteză de aproximativ un metru pe secundă până la o înălțime de trei metri, planând acolo timp de 30 de secunde, apoi coborând înapoi pe suprafața marțiană. Ingenuity va face fotografii de înaltă rezoluție în timp ce zboară, precizează ScienceAlert.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel