Eliminarea lui Mohsen Fakhrizadeh. Vlășceanu: „Nu este o noutate!“ Fapt UITAT în istorie
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Analistul de politică externă Andrei Vlășceanu a vorbit, în exclusivitate pentru DC News, despre eliminarea lui Mohsen Fakhrizadeh, cel care conducea programul nuclear iranian.

În această seară, Mohsen Fakhrizadeh a fost asasinat în Absard, provincia Damavand. Omul de știință avea 59 de ani conducea proiectul nuclear al Iranului, fiind și profesor de fizică la Universitatea Imam Hussein din Tehran (mai multe detalii AICI).

Analistul de politică externă Andrei Vlășceanu a comentat, în exclusivitate pentru DC News, eliminarea liderului programului nuclear iranian. Iată ce a spus: 

„În seara asta, conform presei internaționale, directorul programului național nuclear, creierul întregului program nuclear iranian, a fost eliminat undeva la 70 km. est de Teheran. Acest lucru ne arată faptul că Israelul, prin Mossad, asistat și de serviciile americane, CIA ori altele, au acționat, din nou, în prevenirea unei arme nucleare în regiune. Nu este primul astfel de atac în istoria Israelului. S-a mai întâmplat chestia asta. În anii 50 și 60, foștii naziști asistau armata egipteană pentru dezvoltarea unui program de rachete, iar Israelul, prin Mossad, i-a scos din joc. Totodată, a mai fost atacul Israelului împotriva Irakului lui Saddam Hussein, la Osiraq, astfel încât să stopeze un program nuclear irakian.

Teoretic, acum este al treilea atac împotriva Iranului și împotriva a ceea ce înseamnă programul nuclear iranian. Totul se bazează pe o politică mai puțin oficială. E vorba de doctrina Begin, din perioada lui Menachem Begin, prim-ministru al Israelului. Atunci s-a dezvoltat ideea de atac preventiv.“

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel