Urmărește emisiunea live
Eliminarea tuturor restricțiilor din Anglia se amână cu o lună
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Sursă foto: Facebook Boris Johnson
Sursă foto: Facebook Boris Johnson
Ridicarea tuturor măsurilor de restricție din Anglia va fi anulată.

Conform BBC, miniștrii guvernului britanic condus de Boris Johnson au semnat pentru amânarea eliminării tuturor măsurilor de restricție impuse pentru a gestiona epidemia de SARS-CoV-2. Astfel, Anglia va rămâne cu unele măsuri de restricție până după 21 iunie, data inițială de relaxare, iar sursele guvernamentale spun că vorbim de patru săptămâni suplimentare.

Ce înseamnă prelungirea restricțiilor în vigoare acum?

Relaxarea totală amânată cu aproximativ patru săptămâni de guvernul britanic înseamnă că cluburile de noapte vor rămâne închise în Anglia, iar toate persoanele care au posibilitatea să lucreze de acasă vor fi în continuate rugate să facă acest lucru. Premierul Boris Johnson este așteptat să confirme amânarea relaxării restricțiilor la o conferință de presă din decursul zilei de astăzi. Amânarea va trebui totuși supusă votului Camerei Comunelor și ar putea stârni o rebeliune printre conservatori.

De ce se amână eliminarea tuturor restricțiilor?

Ultima etapă a foii de parcurs a guvernului britanic presupunea ridicarea tuturor restricțiilor din 21 iunie, în Anglia, inclusiv distanțarea socială, purtatul măștii și altele. Însă, mulți oameni de știință au cerut ca redeschiderea propriu-zisă a Angliei să fie amânată pentru a permite mai multor cetățeni să se imunizeze, fiindcă varianta „Delta” de coronavirus este la baza tot mai multor cazuri de infectare.

Astfel, amânarea permite un ultim efort de a învinge epidemia în această țară, analizându-se în același timp dacă vaccinurile rup legătura dintre infectare și spitalizare sau doar o slăbesc. Duminică, Boris Johnson a spus că decizia finală asupra amânării eliminării restricțiilor nu a fost încă luată, însă sursele guvernamentale au obținut informații de primă mână.

În celelalte țări ale Regatului Unit, situația nu va fi afectată

Toate zonele Scoției urmează să treacă la restricții relaxate aproape total pe 28 iunie, însemnând că în cafenele, baruri și restaurante vor putea să se întâlnească grupuri mai mari la număr. Totuși, încă este nevoie de distanțare socială aici. Între timp, Irlanda de Nord va relaxa limitările privind întâlnirile din spațiile interioare de la 21 iunie, iar Țara Galilor va face o analiză supra propriilor restricții la aceeași dată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel