Elveţienii au votat pentru căsătoria civilă şi dreptul de adopție al cuplurilor de același sex
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Elveţienii au votat pentru susţinerea unui proiect care vizează căsătoria civilă şi dreptul de a adopta copii al cuplurilor de acelaşi sex, potrivit sondajelor publicate de radiodifuzorul elveţian SRG.

Proiecţiile au arătat că 64% dintre alegători au votat în favoarea căsătoriei între persoane de acelaşi sex într-un referendum la nivel naţional desfăşurat în cadrul sistemului elveţian de democraţie directă. Un rezultat final este aşteptat mai târziu în cursul zilei de duminică.

„Suntem foarte fericiţi şi uşuraţi”, a declarat Antonia Hauswirth din ONG-ul „Căsătoria pentru toţi”, adăugând că susţinătorii vor sărbători rezultatul duminică în Berna, capitala Elveţiei.

Cu toate acestea, Monika Rueegger din Partidul Popular Elveţian (SVP), formaţiune de dreapta, a criticat rezultatul şi s-a declarat dezamăgită.

„Nu este vorba de dragoste şi sentimente, ci de bunăstarea copiilor. Copiii şi taţii sunt cei care pierd aici”, a declarat ea pentru Reuters.

Vezi și : Milionarii germani îşi mută averile în Elveţia de teama unei victorii a stângii

Legea modificată va permite cuplurilor de acelaşi sex să se căsătorească şi să adopte copii. Cuplurilor de lesbiene căsătorite li se va permite, de asemenea, să aibă copii prin donaţie de spermă, în prezent obţiunea era posibilă doar pentru cuplurile heterosexuale căsătorite.

În cadrul unui referendum separat, 66% dintre alegătorii elveţieni au respins o propunere de introducere a unei taxe pe câştiguri de capital, potrivit Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel