Emil Sămărtinean, fost vânzător de telefoane, propus vicepreşedinte ANAF de USR-PLUS. Dan Barna: Și eu am vândut semnal de cablu
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Emil Samartinean
Facebook Emil Samartinean
Vicepremierul Dan Barna, co-preşedinte USR-PLUS, a catalogat publicarea CV-ului lui Emil Sămărtinean, propus vicepreşedinte ANAF, drept "un atac de presă". 

Biroul Național al USR l-a propus în funcția de vicepreședinte ANAF pe Emil Sămărtinean, un consultant pentru IMM-uri în vârstă de 37 de ani, ale cărui business-uri cumulează o cifră de afaceri de 50.000 de euro, deși instituția pe care o va coordona gestionează sume ce se ridică la sute de miliarde de lei. 

Acesta a avut mai multe locuri de muncă în domeniul telecomunicaţiilor şi al relaţiilor cu clienţii. 

Dan Barna îi ia apărarea

„Nu există niciun element pentru care colegul meu să nu fie numit în poziția respectivă”, a declarat Dan Barna.

Întrebat despre experiența lui Sămărtinean, Barna a precizat că „are experiență în domeniul economic”. „Și eu am vândut semnal de cablu în blocuri în perioada studenției. Puteți spune și despre mine că am vândut cabluri. Nu văd de ce ar fi rușinos sau în ce măsură vânzătorii de telefoane mobile sunt persoane care ar trebui să le reproșăm”, a declarat Dan Barna.

Acesta a ținut să sublinieze că este o numire asumată de partid și că se așteaptă ca premierul Florin Cîțu să o semneze.

„Este o numire pe care ne-o asumăm și este un om în care am mare încredere. Cv-ul respectiv este un cv adecvat pentru poziția respectivă. Este un atac de presă, nu este primul”, a mai spus Barna, care a evitat să răspundă de ce consideră un articol de presă care prezintă Cv-ul unei persoane propuse la ANAF un „atac”, scrie Digi24.ro

Cine este Emil Sămărtinean 

 

Potrivit CV-ului, Emil Sămărtinean a intrat direct în piața muncii, în 2005, ca funcționar bancar la Banca Transilvania, unde a stat până în 2006.

În 2008 a început să lucreze ca ospătar și organizare evenimente la Athenee Palace Hilton (până în 2011).

A absolvit facultatea la 25 de ani, după ce a obținut diploma de licență în științe politice la Facultatea de Științe Politice din Cluj-Napoca în 2009. Ulterior, a urmat un masterat în Administrarea Afacerilor la Facultatea de Management din cadrul Academiei de Studii Economice București (2011). În plus, el a finalizat studiile doctorale din cadrul Facultății de Relații Economice Internaționale ASE, fără susținerea publică a tezei.

În perioada 2011-2016 a fost întâi agent vânzări, apoi customer support manager la Orange.

În perioada 2011-2013 a fost asistent universitar – doctorand la Academia de Studii Economice București, în cadrul Facultății de Relații Economice Internaționale, predând materii precum organizații internaționale, economie europeană, finanțe corporative.

În prezent, Sămărtinean este director general al firmei de consultanță Greenwald Consulting SRL, după ce anterior a fost administrator al acestei firme și al companiei Smart Hightech Powerhouse SRL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel