Emilian Imbri: De ce s-au infectat zeci de cadre medicale la ”Matei Balș” București. EXPLICAȚII
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Managerul Spitalului de Boli Infecțioase ”Matei Balș” din Capitală, Emilian Imbri, a explicat care au fost cauzele în urma cărora 54 de medici s-au infectat cu coronavirus.

Dr. Emilian Imbri a precizat, la Realitatea Plus, că un număr de 54 de medici sunt infectați cu coronavirus la Institutul ”Matei Balș”, chiar dacă meterialele de protecție au existat încă de la început:

”Noi ne-am aflat într-un prim pas de testare a celor care au trecut de 14-15 zile de când au intrat în obiectiv. Prima echipă care a intrat în contact direct cu bolnavii pozitivați are deja mai mult de trei săptămâni de când lucrează și a venit momentul în care să facem  testările și, de mai bine de o săptămână, noi facem testarea personalului. Nu a fost pentru noi o surpriză faptul că au apărut și salariați care s-au pozitivat. Sunt 54 mai exact, astăzi. Noi sperăm că ne oprim la numărul acesta, dar vom continua testările peste o săptămână”, a spus Emilian Imbri.

De se s-au infectat medicii și asistentele la ”Matei Balș”

”Peste o săptămână vom testa peste 100 de salariați care au intrat în contact mai târziu cu pacienți infectați. Ne așteptăm să fie și acolo. Spitalul are internați doar bolnavi cu COVID-19. Tot personalul este echipat și protejat și nu poate transmite mai departe. Totuși, cum de s-au infectat, deși noi am avut echipamente încă de la început? Cauzele sunt micile gesturi, care par mici, dar deschid portița pentru a intra virusul și a se transmite personalului de la bolnavi. Mici gesturi care înseamnă nerespectarea unor momente în cadrul echipării sau dezechipării materialelor de protecție. Un al doilea motiv este din cauza micilor gesturi reflexe atunci când rămân echipele, două-trei persoane echipate, și termină de văzut bolnavii și se întâlnesc pentru a nota bolnavii, pentru a face medicația etc. și intervine gestul de a-și da jos masca, sau, mai mult decât atât, gestul ca după ce se pleacă spre hotel... o țigară la scara autobuzului, o socializare mai puțin atentă face posibilă această transmitere”, a mai precizat specialistul.

”Altă cale este că nu tot personalul a hotărât să rămână la hotel, adică în izolare. O parte, care a semnat, nu stă acolo pentru că ei susțin că au condiții de izolare la domiciliu”, a adăugat dr. Emilian Imbri, managerul Spitalului ”Matei Balș”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel