Emma Răducanu - Leylah Fernandez, REZULTAT finala US OPEN 2021. SURPRIZĂ ISTORICĂ / Video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu, Rodica Mitu
WhatsApp
Emma Răducanu - Leylah Fernandez, REZULTAT finala US OPEN 2021. SURPRIZĂ ISTORICĂ / Captură video US Open Tennis Championships Facebook
Emma Răducanu - Leylah Fernandez, REZULTAT finala US OPEN 2021. SURPRIZĂ ISTORICĂ / Captură video US Open Tennis Championships Facebook
Emma Răducanu și Leylah Fernandez s-au confruntat în finala US Open 2021. Jucătoarea cu origini românești a câștigat marea finală.

Emma Răducanu, sportivă britanică cu tată român și mamă chinezoaică, născută în Canada, a devenit primul jucător, care câștigă un turneu de Grand Slam în Era Open venind din calificări.

Mai mult, Emma Răducanu nu a cedat niciun set, în cele 10 meciuri disputate! Răducanu va urca 127 de locuri în clasamentul mondial, până pe locul 23.

Este incredibilă ascensiunea sportivei având în vedere că, la începutul US Open 2021, ocupa locul 150. De asemenea, Emma Răducanu va încasa un cec în valoare de $2,500,000. 

Emma Răducanu - Leylah Fernandez 6-4, 6-3. 

VIDEO:

Emma Răducanu - Leylah Fernandez, SET 2 (6-3)

1-0

1-1

1-2

2-2

3-2

4-2

5-2

5-3

6-3

Emma Răducanu - Leylah Fernandez, SET 1 (6-4)

1-0

2-0

2-1

2-2

3-2

3-3

4-3

4-4

5-4

6-4

A început partida! 

Interviuri înaintea meciului. VIDEO:

Marea finală va avea loc sâmbătă, de la ora 23:10, și va fi LIVE SCORE pe DCNEWS.RO!

Ultimul Grand Slam al anului a devenit unul de poveste în tenisul feminin! Emma Răducanu și Leylah Fernandez sunt finalistele de la US Open 2021.

Cele două adolescente au fost marile surprize ale turneului și au ajuns pentru prima dată în viața lor într-o finală de Grand Slam. Performanța celor două este cu atât mai mare cu cât ele au trecut de nume importante ale tenisului mondial. 

La US Open, Emma Răducanu, în vârstă de 18 ani, a făcut senzaţie prin evoluţiile sale, reuşind să câştige toate meciurile de până acum fără să piardă vreun set, în faţa unor rivale puternice. Răducanu va avea însă o misiune dificilă în faţa sportivei Leylah Fernandez. La 19 ani, a eliminat în drumul ei către finală trei jucătoare din Top 5 WTA, Naomi Osaka, Elina Svitolina şi Aryna Sabalenka.

„Prima noastră întâlnire a avut loc la Toronto, fiindcă acolo m-am născut eu, iar ea e canadiancă, deci am legat o relație. Apoi, am avut meciul de la Wimbledon. Dar e clar că jocul și personalitatea noastră au evoluat foarte mult de atunci. Va fi diferit. Dar amândouă jucăm tenis foarte bun, deci va fi un meci bun”, a spus Emma Răducanu.

VEZI ȘI: Finală US OPEN. Motivul pentru care tatăl român și mama chinezoaică nu o vor susține din tribune pe Emma Răducanu

Emma Răducanu, dacă se va impune la US Open, va urca până pe locul 24 WTA, în condițiile în care înaintea turneului de la Flushing Meadows ocupa locul 150!

Rămâneți pe DCNEWS.RO pentru rezultatul final! 

CITEȘTE ȘI Emma Răducanu, senzație la US Open 2021. S-a calificat în semifinale după ce a învins-o pe campioana olimpică, Belinda Bencic

Emma Răducanu, participare la Wimbledon 2021

Amintim faptul că tânăra Emma Răducanu de doar 18 ani a participat și la celebrul turneu de la Wimbledon 2021, unde a a fost forțată să renunțe din motive de sănătate, după ce a avut dificultăți la respirație și după ce a amețit pe teren.

Potrivit The Sun, jucătoarea de tenis de 18 ani nu a putut să mai continue partida din a patra rundă de la Wimbledon în care a întâlnit-o pe australianca Ajla Tomljanovic. Britanica cu origini românești a abandonat după ce a pierdut primul set cu 6-4 și era condusă în al doilea cu 3-0.

„Hei tuturor, am vrut să vă anunț că mă simt mult mai bine în această dimineață. În primul rând vreau să o felicit pe Ajla pentru o prestație extraordinară și îmi pare rău că meciul nostru s-a terminat așa. Jucam cel mai bun tenis din viața mea în fața unei mulțimi extraordinare în această săptămână și cred că întreaga experiență m-a ajuns din urmă. La finalul primului set, după câteva ture extrem de intense, am început să respir cu greutate și să mă simt foarte amețită”, a transmis Emma, născută din tată român și mamă de origini chineze.

Jucătoarea are un viitor strălucit

„Echipa medicală m-a sfătuit să nu continui și în ciuda faptului că este cel mai greu lucru să nu pot să duc turneul Wimbledon până la final pe teren,  nu am fost suficient de bine încât să continui. Vreau să le mulțumesc celor care m-au încurajat la fiecare meci, am vrut atât de mult să câștig pentru voi! Vreau să le mulțumesc și All England Club, echipei mele, Federației Engleze de Tenis, părinților și prietenilor mei”, a mai avut de spus Emma Răducanu.

„Noaptea trecută mă va ajuta pe termen lung să înțeleg ce trebuie să ai ca să faci performanță. Voi prețui și sărbători tot ce am reușit împreună și voi reveni mai puternică! Abia aștept să văd ce va urma în aventura aceasta!”, a conchis Emma.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel