Emma Răducanu, noua stea a tenisului, o are ca model pe Simona Halep
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Emma Raducanu
Facebook Emma Raducanu
Emma Răducanu, jucătoarea de tenis britanică cu origini româneşti, a spus că modelul său în tenis este Simona Halep. 

Cu tată român și mamă chinezoaică, Emma Răducanu a dezvăluit că modelele sale în tenis sunt Simona Halep și Na Li, sportive care au scris istorie pentru România și China.

"Da, cred că e o coincidență că ele sunt jucătoarele mele favorite. Încerc să-mi modelez jocul după ele. Se întâmplă să am o conexiune cu ambele țări și consider că asta m-a ajutat, vorbesc despre mentalitata pe care cele două o au.

Ambele vin din țări în care oamenii muncesc din greu pentru ceea ce au. Mama mea mereu mi-a insuflat disciplina și respectul pentru ceilalți”, a afirmat Emma Răducanu, citată de Digisport.

Cine este Emma Răducanu 

„Emma este cea mai nouă apariție pe firmamentul tenisului britanic. Născută în Canada, din tată român și mamă chinezoiacă, jucătoarea de pe locul 338 WTA a crescut în Londra și a profitat de wild-card-ul oferit de organizatorii de la Wimbledon. A eliminat-o în turul secund pe finalista de la Roland Garros 2019, Marketa Vondrousova, iar acum are de urcat încă o treaptă pe scara performanței de la Wimbledon”, scria Steve Tignor, înainte de partida cu Sorana Cîrstea.

Emma este născută în Canada, ca și Bianca Andreescu, o altă jucătoare de origine română care făcea senzație acum câțiva în tenisul mondial.

Emma Răducanu s-a mutat însă cu părinţii săi în Kent, Anglia, când avea doi ani, iar de câţiva ani beneficiază de sprijinul federaţiei britanice de tenis, care a văzut un mare potenţial la ea. Tânăra de 18 ani este un simbol al societății multiculturale britanice, scrie The Daily Mail vorbind despre performanța ei „electrizantă” de la Wimbledon. În urmă cu două luni, Emma Răducanu încă dădea examene la școală, la matematică, economie, și până acum o lună nici măcar nu jucase în vreun turneu important WTA, remarcă publicația.

Emma Răducanu este și o elevă strălucită. Urmează una dintre cele mai dificile școli din Marea Britanie, dar ţine morţiş să fie printre cei mai buni. „Părinţii mei au fost destul de stricţi, nu doar cu tenisul, ci cu toate. Cred că am dezvoltat această mentalitate de la o vârstă mică”, a declarat ea, potrivit Digi24.

VEZI Cine este Emma Răducanu, tânăra surpriză a turneului de la Wimbledon

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel