Emma Răducanu scrie istorie la US Open 2021. S-a calificat în marea finală / Video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Emma Răducanu scrie istorie la US Open 2021. S-a calificat în marea finală / Captură Video US Open Tennis Championships YouTube
Emma Răducanu scrie istorie la US Open 2021. S-a calificat în marea finală / Captură Video US Open Tennis Championships YouTube
Leylah Fernandez a trecut, joi noapte, de Aryna Sabalenka în semifinale, scor 7-6 (3), 4-6, 6-4. În cea de-a doua semifinală, Emma Răducanu a produs altă surpriză şi a eliminat favorita cu numărul 17, Maria Sakkari, scor 6-1, 6-4.

Prin urmare, Emma Răducanu și Leylah Fernandez sunt finalistele surpriză de la US Open 2021. Cele două adolescente, una de 18 ani, cealaltă având 19 ani abia împliniți, au ajuns pentru prima dată în cariera lor într-o finală de Grand Slam, eliminând până în această fază a competiției nume importante ale tenisului mondial.

VIDEO

Emma Răducanu reuşeşte această performanţă la doar a doua sa participare la un turneu de Grand Slam, după cel de la Wimbledon, unde a fost nevoită să abandoneze în optimile de finală, din cauza unor probleme medicale.

Emma Răducanu a făcut senzaţie prin evoluţiile sale

Luna trecută, ea a ajuns până în finala turneului WTA 125 de la Chicago. La US Open, Răducanu a făcut senzaţie prin evoluţiile sale, reuşind să câştige toate meciurile de până acum fără să piardă niciun set, în faţa unor rivale puternice, precum campioana olimpică en titre, elveţianca Belinca Bencic, pe care a învins-o în sferturile de finală (6-3, 6-4).

Maria Sakkari, adversara sa din penultimul act, reuşise să le elimine anterior pe canadianca de origine română Bianca Andreescu, campioană la US Open în 2019, precum şi pe Karolina Pliskova din Cehia, numărul 4 mondial. Începând de luni, Emma Răducanu va deveni cea mai bine clasată jucătoare britanică, putând urca până pe locul 24 WTA în cazul în care va cuceri trofeul la US Open şi va pune, astfel, capăt dominaţiei de 310 de săptămâni a Johannei Konta.

Simona Halep, poză cu Emma Răducanu din 2014. "Time flies..."

Simona Halep a postat, în  luna iulie, pe pagina sa de Instagram o fotografie cu noua senzaţie a tenisului, Emma Răducanu, după performanţa acesteia la turneul de la Wimbledon. 

"Timpul zboară. Felicitări, Emma, pentru performanța superbă de la Wimbledon", a fost mesajul Simonei Halep. Vezi știrea aici!

Emma Răducanu a fost eliminată de la Wimbledon de Alja Tomljanovic, după ce a acuzat o stare de rău în timpul meciului. Anterior, britanica de origine română a învins-o pe Sorana Cîrstea. 

Simona Halep, modelul Emmei Răducanu 

Cu tată român și mamă chinezoaică, Emma Răducanu a dezvăluit că modelele sale în tenis sunt Simona Halep și Na Li, sportive care au scris istorie pentru România și China.

"Da, cred că e o coincidență că ele sunt jucătoarele mele favorite. Încerc să-mi modelez jocul după ele. Se întâmplă să am o conexiune cu ambele țări și consider că asta m-a ajutat, vorbesc despre mentalitata pe care cele două o au.

Ambele vin din țări în care oamenii muncesc din greu pentru ceea ce au. Mama mea mereu mi-a insuflat disciplina și respectul pentru ceilalți”, a afirmat Emma Răducanu. 

Emma Răducanu, participare la Wimbledon 2021

Amintim faptul că tânăra Emma Răducanu de doar 18 ani a participat și la celebrul turneu de la Wimbledon 2021, unde a a fost forțată să renunțe din motive de sănătate, după ce a avut dificultăți la respirație și după ce a amețit pe teren.

Potrivit The Sun, jucătoarea de tenis de 18 ani nu a putut să mai continue partida din a patra rundă de la Wimbledon în care a întâlnit-o pe australianca Ajla Tomljanovic. Britanica cu origini românești a abandonat după ce a pierdut primul set cu 6-4 și era condusă în al doilea cu 3-0.

„Hei tuturor, am vrut să vă anunț că mă simt mult mai bine în această dimineață. În primul rând vreau să o felicit pe Ajla pentru o prestație extraordinară și îmi pare rău că meciul nostru s-a terminat așa. Jucam cel mai bun tenis din viața mea în fața unei mulțimi extraordinare în această săptămână și cred că întreaga experiență m-a ajuns din urmă. La finalul primului set, după câteva ture extrem de intense, am început să respir cu greutate și să mă simt foarte amețită”, a transmis Emma, născută din tată român și mamă de origini chineze.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel