VIDEO: Emmanuel Macron a țipat la ofițerii israelieni. De la ce a plecat altercația din fața Bisericii Sf. Ana
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Președintele Franței, Emmanuel Macron, a fost implicat într-un incident neplăcut la intrarea în Biserica Sf. Ana.

Președintele francez Emmanuel Macron a fost implicat într-o altercație cu ofițerii de securitate, în Ierusalim, conform CNN.

Macron, care este în Ierusalim pentru a participa la evenimentul de memorare a Holocaustului, vizita Biserica Sfânta Ana, care aparține guvernului francez și este considerată teritoriu francez. Acesta a fost filmat cum i-a certat pe ofițerii israelieni care voiau să-l urmărească înăuntrul lăcașului de cult.

Macron, vizibil iritat

„Toată lumea știe regulile. Nu îmi place ce ați făcut în fața mea. Ieșiți!", a strigat Macron, vizibil iritat. Biserica catolică ce datează din secolul al XII-lea i-a fost dăruită lui Napoleon III de către Sultanul Otoman, în 1856.

„Vă rog, respectați regulile, există de secole. Nu se vor schimba cu mine, vă spun", a adăugat Macron. Un purtător de cuvânt al administrației prezidențiale franceze a spus pentru CNN că președintele a intervenit în urma unui incident dintre ofițerii francezi și israelieni.

Sf. Ana aparține Franței

„Sf. Ana aparține Franței, în Ierusalim. Este de datoria Franței să apere acest loc din oraș. Ofițerii de securitate israelieni au vrut să intre, în timp ce exista deja protecție din partea serviciilor franceze. Președintele a reacționat la o altercație dintre ofițerii francezi și israelieni, în momentul în care intra în biserică, amintindu-le tuturor că regulile se aplică", a spus purtătorul de cuvânt.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel