Emmanuel Macron, la parada militară din 24 iunie de la Moscova
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Emmanuel Macron va fi invitat de Rusia la parada militară pentru marcarea victoriei împotriva Germaniei naziste, ce va fi organizată anul acesta pe 24 iunie la Moscova, după ce a fost amânată din cauza pandemiei de coronavirus, a anunţat joi un responsabil al diplomației ruse, potrivit AFP preluat de Agerpres.

"Invitaţii noi vor fi trimise tuturor participanţilor (la paradă), inclusiv preşedintelui Republicii Franceze", a declarat Aleksei Paramonov, înalt responsabil al Ministerului Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse, într-un interviu pentru RIA Novosti.

Anterior, preşedintele francez şi-a făcut publică intenţia de a asista la parada militară ce era prevăzută să aibă loc în Piaţa Roşie la 9 mai, pentru a marca 75 de ani de la victoria Aliaţilor împotriva trupelor lui Hitler.

Liderul chinez Xi Jinping şi-a anunţat de asemenea intenţia de a asista la parada militară de la Moscova.

Mare defilare patriotică ce ilustrează în fiecare an puterea militară rusă, parada a fost amânată în acest an din cauza epidemiei de coronavirus şi înlocuită prin comemorări mult mai modeste.

De la începutul lui mai, Rusia anunţa peste 10.000 de noi contaminări zilnice, în timp ce locuitorii celei mai mari părţi a teritoriului rus rămâneau în izolare acasă. Însă creşterea numărului de noi cazuri s-a stabilizat şi autorităţile ruse au început la 12 mai o prudentă ieşire din izolare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel