Epidemiolog, predicții despre evoluția pandemiei COVID-19. Ce se va întâmpla în luna DECEMBRIE în România
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Epidemiologul Octavian Jurma a explicat care sunt scenariile posibile pentru luna decembrie, în ceea ce privește evoluția pandemiei de COVID-19.

"Mă aștept ca de săptămâna viitoare să depășim 200 de decese pe zi și să urce spre 230. Acest vârf de decese va fi la mijlocul lunii decembrie. În medie vom avea aproape 1400 de decese în fiecare săptămână. Acesta este prețul pe care îl plătim pentru că nu am luat măsurile la timp.

Trei scenarii pentru luna decembrie

Pentru luna decembrie avem o situație greu de prezis, în sensul că dacă vom avea o medie națională în scădere, și acesta este cel mai optimist scenariu pe care îl urmăresc, faptul că aceasta curbă pe care noi o vedem va fi în scădere, în condițiile în care măsurile luate pe 9 noiembrie ar avea efectul unui lockdown mai serios. Dacă această curbă descendentă se manifestă, atunci numărul de cazuri va continua să scadă, pe 30-31 decembrie am ajunge la sub 5000 de cazuri  pe zi.

Un scenariu mai realist este că se va menține un soi de platou ușor descendent în care vom coborî ceva mai lent, între 8 și 9000 de cazuri. Iar un scenariu pesimist, după alegeri, această mobilizare masivă care are loc din punct de vedere social de sărbători, vizite, cumpărături, nu va fi foarte benefică pentru împrăștierea virusului și vom avea un val de creșteri.”, a explicat medicul Octavian Jurma Pentru Gândul.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel