Episodul Foișor s-ar putea repeta. Florin Hozoc: Știm deja numele celor două spitale care urmează să fie EVACUATE
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Captură video RealitateaPlus
Captură video RealitateaPlus
Florin Hozoc, specialist în sănătate și reprezentantul firmei care a donat aparatele de plasmafereza, a declarat că alte două spitale urmează să fie evacuate pentru a fi transformate în unități suport COVID, așa cum s-a întâmplat și cu Spitalul Foișor din Capitală.

"Avem date foarte clare. În momentul acesta în care noi stăm de vorbă avem 1500 de pacienți în ATI, că atâtea paturi sunt, mai sunt 5-6 paturi, cine știe pe unde prin țară, plus 800 de oameni care sunt în unități de primiri urgențe pentru că nu au loc unde să se ducă în secții sau în terapie intensivă. În București avem 160 de oameni în unități de primiri urgențe care nu au unde să se ducă, probabil pentru că nu pot fi transferați sau deja s-a umplut Foișorul. Care este următorul pas? Care este următorul spital? Noi, cei care știm un pic ce se întâmplă în sistem, știm deja numele celor două spitale care urmează să fie evacuate. Întrebarea mea este: Se va întâmpla tot la fel? Li se va spune de pe o zi pe alta? (...) Colțea și Fundeni. Nu tot Fundeniul, o anumită parte.", a declarat Florin Hozoc la RealitateaPlus.

Reamintim că Spitalul Foișor din Capitală a fost evacuat vineri seara, 9 aprilie, după ce s-a decis transformarea sa în spital suport covid. Pacienții, unii dintre ei cu lacrimi în ochi, au fost scoși afară la ceas de noapte, fiind transferați la alte spitale sau trimiși acasă. S-a creat un adevărat haos și asta pentru că evacuarea spitalului nu a fost pregătită din timp. Doi pacienți au murit la Spitalul Foișor, iar unul a murit în timpul transferului. Totuși, Raed Arafat a declarat că decesul celor trei nu are nici o legătură cu transferul pacienților.

VEZI ȘI: Doi pacienți COVID morți la Spitalul Foișor, altul a murit fix în timpul transferului, anunță Vasile Barbu: Ei spun că nu știu nimic. Cum să nu știe?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel