Erdogan critică măsurile decise de Emmanuel Macron. "Ne atacă religia invocând crize provocate de ei înşişi"
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Erdogan - Macron
Erdogan - Macron
Recep Erdogan a criticat măsurile decise de Emmanuel Macron după cazul profesorului decapitat la Paris.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a criticat măsurile decise de omologul său francez Emmanuel Macron pentru combaterea militantismului islamist, susţinând că acestea urmăresc de fapt reglarea socotelilor cu musulmanii, transmite Agerpres, citând DPA.

"Cei care sunt deranjaţi de ascensiunea islamului ne atacă religia invocând crize provocate de ei înşişi", a afirmat Erdogan, într-un mesaj video adresat summitului Organizaţiei de cooperare islamică.

"Discursul "anti-Islam" şi anti-musulman reprezintă metoda cea mai profitabilă folosită de politicienii occidentali pentru a-şi ascunde eşecul", a adăugat Erdogan. Emmanuel Macron a prezentat o serie de măsuri vizând combaterea militanţilor islamişti şi construirea unei forme de islam compatibile cu ceea ce a numit el "valorile Republicii". 

Spunându-i liderului francez pe nume, Erdogan a susţinut că principalul scop al acestor iniţiative este "de a regla conturile cu Islamul şi musulmanii". Erdogan a făcut aceste remarci într-un context în care Franţa este sub emoţia creată de recenta decapitare a unui profesor de istorie de către un presupus islamist, atac care a șocat o lume întreagă.

VEZI ȘI: Emmanuel Macron promite acțiuni dure împotriva islamului radical

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel