Eroul de la 112. Un apel ce părea a fi o farsă l-a salvat pe un bărbat cu probleme psihice, căzut într-un canal
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: ISU Timiș
Foto: ISU Timiș
Un apel la 112 pentru o persoană dată dispărută la Lugoj, care a părut inițial a fi o farsă, s-a dovedit a fi cât se poate de real. Operatorul de la 112 și-a demonstrat profesionalismul și astfel a fost găsit și salvat un bărbat cu probleme psihice care a căzut într-un canal. 

Miercuri seara, la ora 20:51, ISU Timiș a primit un apel pe 112 prin care o femeie speriată le-a cerut operatorilor din dispecerat să o ajute să-și găsească soțul care a dispărut de acasă, nu mai răspunde la telefon și, mai grav, are probleme psihice.

”Apelul a fost preluat de colegul nostru plt. Vlad Stan. Deși este tânăr și are mai puțin de 3 ani de când lucrează în dispecerat, acesta a reacționat prompt și a dat dovadă de mult profesionism”, precizează ISU Timiș într-un comunicat de presă. 

”În primul rând, Vlad a încercat să liniștească apelanta asigurând-o că vom face tot posibilul ca să-i găsim soțul și a rugat-o să-i dea numărul de telefon al acestuia. După aceea, a sunat victima și după mai multe apeluri insistente, bărbatul a răspuns la telefon, calm și lucid, spunându-i colegului nostru că este acasă în pat”, se mai arată în comunicat.

Totul părea o farsă 

Crezând că este vorba de un apel fals, Vlad a sunat-o pe doamnă, rugând-o să verifice prin casă dacă nu cumva soțul ei s-a întors acasă. Aceasta a confirmat încă odată cu soțul ei nu este acasă și nu știe unde să-l caute.

Apelând din nou victima, bărbatul a răspuns la telefon, însă de această dată era confuz, speriat și nu știa unde se află. Vlad a încercat să-l liniștească, în același timp, acesta s-a concentrat pe sunetele din fundal și și-a dat seama că prin apropierea victimei a trecut un tren și lătra un câine.

Unde era bărbatul?

Contactând rapid soția victimei, Vlad a aflat că în apropierea casei lor se află o cale ferată. Acesta a îndrumat-o telefonic pe doamnă să meargă pe lângă calea ferată în direcția din care se aude un câine lătrând. Aceasta s-a deplasat în grabă in direcția indicată și și-a găsit soțul căzut într-un canal.

”Colegul nostru a trimis de urgență un echipaj SMURD care a salvat victima și după ce i-au acordat îngrijiri medicale, au transportat-o la spital.  Această acțiune a avut loc în localitate Lugoj. Mulțumim Vlad, pentru perspicacitatea și profesionalismul tău care au salvat un om! Suntem mândri de tineri ca tine care fac cinste armei noastre!”, au precizat reprezentanții ISU Timiș. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel