Ertug, europarlamentar: Companiile de tip Căsuță Poștală vor fi istorie. Vor veni acelea care să plătească salarii reale
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Ismail Ertug, invitatul Claudiei Țapardel
Ismail Ertug, invitatul Claudiei Țapardel
Eurodeputatul german Ismail Ertug a vorbit la emisiunea ”Din culisele Europei – All about EU”, realizată de Claudia Țapardel la DCNews, despre companiile de tip Căsuță Poștală. 

Eurodeputatul german Ismail Ertug – Vicepreședinte al Grupului S&D din Parlamentul European, responsabil de Inovare, Transformare și o Europă Digitală mai Puternică este invitatul de miercuri al Claudiei Țapardel la emisiunea ”Din culisele Europei – All about EU” de la DCNews.

Printre altele, Ismail Ertug a vorbit și despre ce se va întâmpla cu „companiile de tip Căsuță Poștală” după aprobarea Pachetului de Mobilitate.

În primul rând, el a explicat ce înseamnă, de fapt, „companiile de tip Căsuță Poștală”. 

Companiile de tip Căsuță Poștală reprezintă o oportunitate care a fost dată în special marilor companii de expediție și de logistică din Germania, Olanda, Danemarca, Suedia, Austria, Italia, ș.a.m.d. Au creat aceste companii de tip Căsuță Poștală prin care au angajat personal din țările cu salarii scăzute, din zona periferică, cu scopul de a plăti mai puțin pentru acest serviciu, dar a obține același câștig.”, a explicat Ismail Ertug la DCNewsTV. 

Din punctul său de vedere, „a fost încă de la început o abordare greșită”. 

Ertug: Companiile de tip Căsuță Poștală vor fi istorie

Eurodeputatul german este convins că aceste companii vor fi de domeniul trecutului și că vor fi create companii reale ce vor oferi salarii reale, egale, indiferent de naționalitate. 

„Cu acest Pachet de Mobilitate nr. 1 sunt convins că aceste companii de tip Căsuță Poștală vor fi istorie pentru că am stabilit atât de multe criterii că nu mai este nicio valoare adăugată, aș putea spune, pe care să o obțină aceste companii.”, a mai spus Ismail Ertug, menționând că „vor trebui să creeze companii reale care vor plăti salarii reale. Vor trebui să plătească salarii egale, indiferent de naționalitate.”

„Și, ca să fiu sincer, sunt un social-democrat și trebuie să mă concentrez pe astfel de criterii. Cred în acest lucru și știu că reticența este foarte mare încă în multe state membre.”, a încheiat el. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel