Eugen Cojoacă este noul preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Eugen Cojoacă a fost numit în funcția de preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice (ANAP), cu rang de secretar de stat.

Numirea a fost făcută prin decizia prim-ministrului, publicată în Monitorul Oficial nr. 22 din data de 14 ianuarie 2020, potrivit unui comunicat de presă remis Mediafax.

Potrivit comunicatului, noul președinte ANAP are o experiență de peste 10 ani în administrația publică centrală, în perioada 1998 – 2020 ocupând mai multe funcții în aparatul guvernamental.

În 2010 a fost numit secretar general în cadrul Autorității Naționale pentru Reglementarea și Monitorizarea Achizițiilor Publice, având ca principală atribuție coordonarea compartimentelor şi activităţilor suport din cadrul ANRMAP. În perioada august 2013 – aprilie 2017, acesta a ocupat funcția de director general adjunct și ulterior cea de secretar general adjunct în cadrul Ministerului Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională, fiind responsabil pentru coordonarea activității cu caracter funcțional din cadrul Ministerului.

Experiența profesională

Pe o perioadă de doi ani (2015 – 2017) a asigurat conducerea Consiliului de Administrație al Societății Naționale de Radiocomunicații SA, implicându-se în proiectul de modernizare al societății, în vederea creşterii competitivităţii şi diversificării serviciilor de comunicaţii electronice oferite de aceasta.

"Experiență profesională a noului președinte ANAP este completată de activitatea desfășurată în domeniul privat. În aprilie 2017 a început colaborarea cu o companie de telefonie mobilă și fixă, în cadrul căreia a ocupat postul de business development manager, ulterior pe cel de manager în cadrul departamentului de gestionare a licitațiilor publice și private. Precizăm că în ceea ce privește activitatea didactică, Cojoacă este, începând cu 2015, cadru profesoral asociat la Universitatea Politehnică București, Facultatea Automatică și Calculatoare", spune comunicatul.
Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP) a trecut după reorganizarea Ministerului de Finanțe în subordinea Guvernului, la Secretariatul General al Guvernului (SGG).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel