Eugen Teodorovici: Se vor direcţiona 1,4 miliarde de lei pentru funcţionarea UAT-urilor
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Eugen Teodorovici
Eugen Teodorovici
Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor, a precizat astăzi că vor fi redirecționate 1,4 miliarde de lei pentru funcționarea unităților administrativ teritoriale. 

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat că în următoarea perioadă de timp unităţile administrativ teritoriale vor primi sumele necesare funcţionării, fondurile însumând 1,4 miliarde de lei.

Întrebat despre repartizarea banilor către autorităţile locale, Teodorovici a spus: "În următoarea perioadă, foarte scurtă, (...) vor fi mai multe acte normative, multe hotărâri de guvern prin care se vor direcţiona aceste fonduri pentru funcţionarea UAT-urilor. Sumele pe care noi le aveam la dispoziţie sunt de 1,4 miliarde de lei. Desigur, ceea ce au cerut dânşii s-a ridicat la un alt nivel, pentru că acolo au adăugat şi cheltuieli de dezvoltare şi cofinanţări şi toate nevoile pe care le au UAT-urile la nivel local. Legea ne obligă să asigurăm cheltuieli de funcţionare.

El a precizat că sumele care vor fi date vor acoperi "tot ce înseamnă funcţionarea UAT-urilor, de la cheltuieli sociale, peroane cu dizabilităţi, însoţitori, salarii".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel