EURO 2020, amânat - Amicalul de lux cu Anglia nu se mai joacă
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Federaţia engleză de fotbal (FA) a anunţat că a decis să anuleze meciurile amicale pe care selecţionata Angliei urma să le dispute împotriva reprezentativelor Austriei (2 iunie) şi României (7 iunie).

Decizia britanicilor vine după ce UEFA a luat decizia amânării cu un an a turneului final al Campionatului European.

"UEFA a confirmat astăzi (marţi) că, din cauza pandemiei de coronavirus, EURO 2020 va fi amânat până în iunie 2021. În consecinţă, meciurile împotriva Austriei şi României nu vor mai avea loc", a precizat FA într-un comunicat dat publicităţi marţi.

Federaţia engleză a explicat că a luat decizia de amânare a celor două partide de pregătire pentru "a nu pune o presiune inutilă asupra serviciilor publice însărcinate cu organizarea meciurilor". Anularea celor două jocuri amicale "va ajuta, de asemenea, la finalizarea competiţiilor naţionale suspendate în prezent din cauza Covid-19", a adăugat FA.

Anglia, semifinalista Cupei Mondiale 2018, anunţase vineri anularea meciurilor amicale prevăzute în martie, împotriva Italiei şi Danemarcei. Cele două partide ar putea fi reprogramate în iunie, însă desfăşurarea lor depinde de evoluţia virusului. În afara EURO 2020, toate marile campionate europene au fost suspendate din cauza noului coronavirus, precum şi numeroase alte evenimente sportive la nivel mondial.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel