EURO crește. Vasilescu, consilier BNR: Am început anul foarte bine. Să nu-i credeți pe cei care fac prognoze!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay
EURO a ajuns la 4,87 de lei. Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, a vorbit despre actuala situație financiară din România.

Pentru următoarele 6 luni, analiştii financiari estimează că un EURO va ajunge la 4,92 de lei, potrivit Antena 3. În următorul an, un EURO ar putea ajunge la 4,99 de lei.

"Noi calculăm cursul LEU-EURO cu 4 zecimale - după virgulă sunt patru cifre -, iar din 7 ianuarie anul acesta şi până astăzi, pe primele două cifre după virgulă, care înseamnă zeci de bani şi bani, nu s-a făcut nicio modificare. Modificările sunt în cifrele 2 şi 4. Aceste creşteri sunt nesemnificative. De altfel, toată zona asta a noastră merge bine. Este calm pe pieţele valutare din Polonia, Ungaria, Cehia şi este calm şi pe piaţa noastră valutară. Nu este niciun fel de agitaţie, niciun fel de panică sau perspective periculoase pentru piaţa valutară. Aşa că putem spune că am început anul foarte bine", a spus Adrian Vasilescu, la Antena 3.

"Pe cei care fac prognoze să nu îi credeţi"

"Pe cei care fac prognoze în legătură cu cursul valutar, pe orice piaţă, să nu îi credeţi pentru că nu au cum să ştie. Sunt cititori în stele. Se află în treabă, vin cu prognoze ca să apară în piaţă. Nu au cum să ştie pentru că principalul criteriu al unei pieţe zilnice este cererea şi ofertă. Ori, nimeni nu poate să ghicească în viitor nici pentru mâine. Se întâmplă ceva deosebit şi se schimbă raportul dintre cerere şi ofertă. Nimeni nu poate să ştie ce va fi", a mai spus consilierul guvernatorului BNR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel