Europarlamentar USR, împotriva măsurii de familie între un bărbat și o femeie adoptată de Ungaria
Autor: Ioan-Radu Gava pe 26 feb, 10:37 | Personalități politice

Sursă foto: Nicolae Ștefănuță

Europarlamentarul USR Nicolae Ștefănuță susține inițiativa lansată împotriva Guvernului lui Viktor Orban de a limita noțiunea de familie la căsătoria între un bărbat și o femeie.

Nicolae Ștefănuță, europarlamentar al Uniunii Salvați România, a scris, pe pagina sa de Facebook, un mesaj referitor la susținerea inițiativei unui fotbalist maghiar, Péter Gulácsi, care s-a poziționat împotriva deciziei Guvernului de la Budapesta care a limitat noțiunea de familie la căsătoria între un bărbat și o femeie și a lansat o inițiativă în acest sens, #acsaladazcsalad.

„Astăzi, de Dragobete, urmez exemplul lui Péter Gulácsi și vreau să susțin inițiativa #acsaladazcsalad.

Dragostea e dragoste și toți trebuie să avem dreptul la ea.

#loveislove #familyisfamily #acsaladazcsalad“, a scris Nicolae Ștefănuță pe Facebook

În decembrie 2020, Parlamentul ungar a stabilit printr-un amendament al Constituţiei că mama este femeie, iar tatăl este bărbat. Deputaţii au definit noţiunea banilor publici şi au modificat reglementările stabilite în Constituţie privind situaţiile excepţionale cum ar fi, printre altele starea de urgenţă şi starea de alertă. Legislativul a adoptat cu 134 voturi pentru, 45 contra şi 5 abţineri cea de-a noua modificare a legii fundamentale, iniţiată de Guvern (mai multe detalii AICI).

Personalități politice Vezi toate articolele
Crossuri parteneri