Evaluare Naţională 2020. Calendarul înscrierilor - cine ia DECIZIA FINALĂ
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a anunţat cum se va lua decizia finală în privinţa calendarului înscrierilor pentru Evaluarea Naţională. 

„Înscrierile vor începe, pentru că așa cum bine se știe cei de clasa VIII-a pot depune la secretariatul unității de învățământ, unitățile de învățământ vor stabili care este calendarul pe care noi îl publicăm în Monitorul Oficial.", a declarat Monica Anisie, potrivit edupedu.ro

Ministrul Educației nu a precizat dacă fiecare unitate de învățământ va avea un calendar propriu de înscriere al elevilor absolvenți de clasa a VIII-a, de când pot fi înscriși aceștia și care sunt procedurile – vor fi depuse cereri la secretariatele școlilor, pot fi depuse cereri online sau înscrierea se va face automat de către școli, așa cum s-a făcut anul trecut.

„Calendarul pentru Evaluarea Națională a fost deja aprobat, după consultarea partenerilor sociali a fost semnat și transmis către Monitorul Oficial", a mai declarat ministrul.

Contestaţiile se depun online

„Am spus de la început că nu sunt modificări la calendarul pentru Evaluarea Națională. Evaluarea începe pe data de 15 iunie cu proba de limba și literatura română. Singura modificare prevăzută în calendarul de Evaluare Națională este cea referitoare la perioada de contestații. Dacă în vechiul calendar era prevăzută o perioadă de câteva ore pentru depunerea contestațiilor, am lăsat pentru contestații o perioadă mai lungă de timp, adică aproape două zile. Asta pentru a veni în sprijinul părinților și elevilor care ar putea să depună această contestație fie în format online, deci o pot trimite pe mail, fie o pot depune fizic la secretariatul unității de învățământ", a mai spus Anisie.

Ce se întâmplă cu BAC-ul

„În ce privește examenul de Bacalaureat, așa cum s-a anunțat deja public, calendarul va fi și el discutat în comisia de dialog social de mâine și cum am anunțat începem cu probele scrise. În data de 22 iunie va fi prima proba la limba și literatura română", a mai declarat ministrul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel