EVALUARE NAȚIONALĂ 2020, PROBLEME la un colegiu național. Elevă: Dacă suntem copii de cadre medicale NU ne dau voie să venim!
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Un Colegiu Național nu ar permite elevilor din clasele terminale să meargă la pregătire față în față pentru examenele naționale, între 2 și 12 iunie, în cazul în care sunt copii de cadre medicale, transmite o elevă a unității școlare.

Într-un mesaj transmis redacției DC News, tânăra a explicat: „Vă scriu pentru că aș vrea să vă povestesc situația actuală de la Colegiul National Moise Nicoară din Arad. Conform deciziilor luate de autorități, între 2 și 12 iunie, elevii din clasele terminale pot merge la școală la pregătire pentru examenele finale. Diriginții din Moise trebuie să întrebe fiecare elev cum dorește să participe la aceasta pregătire (online sau fizic la școală)".

Toți copiii pot veni, mai puțin cei cu părinți în mediul sanitar

„La școală pot merge toți copiii, mai puțin cei care au părinți care lucrează in domeniul sanitar (medici, asistente, brancardieri, infirmiere etc). Deci, dacă sunt copil de cadru medical, nu am voie să merg la pregătire pentru că direcțiunea a dat această regulă. Am mulți prieteni care sunt copii de cadre medicale și atunci când părinții lor au vorbit cu dirigintele sau diriginta, au fost informați cu privire la aceasta decizie.

În plus, diriginții au și sunat la direcțiune pentru a li se confirma din nou această decizie și au primit același răspuns, cum că nu au voie să vină la pregătire în școală acești copii. Aș vrea, dacă puteți, sa faceți ceva in privința asta, pentru că este discriminare și, în același timp, le taie dreptul la educație unora dintre elevi", a povestit tânăra.

Argumentele discriminării

De ce elevii care au părinți muncitori în fabrică sau oriunde altundeva, pot merge la școală fizic la pregătire? Părinții lor nu sunt la fel de expuși? Adică în fabrică, de exemplu, porți o mască și mânuși, iar medicii poartă costume din cap până în picioare. E doar un exemplu, nu o zic în nume de rău. Degeaba se plânge cineva la școală, pentru că oricum nu se rezolvă nimic niciodată. Trebuie sa iasă ditamai circul ca să realizeze că nu este deloc normal ceea ce fac în Moise.

În final vor reuși sa mușamalizeze toata treaba, spunând ca toate pregătirile se vor face online", acuză eleva.

Am sunat numărul public al Colegiului Național de două ori pentru un punct de vedere, însă nu a răspuns nimeni din cadrul instituției.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel