Evaziune fiscală cu mărfuri cumpărate din străinătate și vândute online. Percheziții în București, Ilfov și Gorj
Autor: Alexandru Ichim pe 15 iul, 16:46 | Social

Imagine cu rol ilustrativ

Mai mulți agenți economici sunt anchetați de oamenii legii după ce, timp de cinci ani, ar fi făcut evaziune fiscală cu bunuri cumpărate din străinătate. 

Polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Gorj, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, au efectuat astăzi 16 percheziţii domiciliare: pe raza judeţului Gorj (9), Ilfov (2) şi municipiului Bucureşti (5).

Au fost vizate sediile a 5 agenţi economici şi domiciliile reprezentanţilor entităţilor economice, într-un dosar penal având ca obiect de cercetare săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.

În fapt, s-a reţinut că în perioada 2015-2020, prin intermediul societăţilor comerciale s-ar fi eludat bugetul de stat prin neînregistrarea veniturilor realizate din comercializarea de mărfuri în mediul on-line, utilizând mai multe site-uri de prezentare.

Bunuri cumpărate din străinătate 

 

Bunurile erau achiziţionate din străinătate şi se livrau către clienţi prin firme de curierat rapid în sistem ramburs.

În urma perchezițiilor domiciliare au fost ridicate mai documente referitoare la activitatea comercială a celor 5 firme, echipamente IT, precum și 475.000 de lei rezultați din operaţiuni de ramburs, care urmează a face obiectul cercetărilor, în scopul probării întregii activităţi infracţionale.

Activitatea a beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

 

Te-ar putea interesa și ....
Social Vezi toate articolele
Crossuri parteneri