Evaziune fiscală și spălare de bani. Peste 100 de polițiști intervin. Descinderi în forță în această dimineață
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Percheziții. Foto ilustrativ de la IPJ Vrancea
Percheziții. Foto ilustrativ de la IPJ Vrancea
La această oră, aproximativ 100 de  polițiști  ai Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, pun în aplicare 28 de mandate de percheziție și vor conduce la audieri mai multe persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare a banilor.

Polițiști ai Serviciului de Investigare a Criminaliții Economice - Sector 5 din cadrul Poliției Capitalei pun în aplicare 28 mandate de percheziție domiciliară în  municipiului București și în județele Ilfov, Giurgiu, Buzău, Dâmbovița și Ialomița într-un dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare a banilor.

”Din cercetări a reieșit presupunerea rezonabilă că, în cursul anului 2016, administratorii unor  firme ce activează,  în principal, în domeniul construcțiilor și materialelor de construcție, ar fi înregistrat  în contabilitate achiziții de bunuri și servicii în valoare de aproximativ 4.100.000 lei de la firme cu comportament de tip ,,fantoma,,.

Totodată,  persoanele bănuite  ar  fi transferat suma de aproximativ 4.500.000 lei din contul firmelor cu comportament tip ,,fantoma,, în contul unor firme din Turcia”, se arată într-un comunicat de presă. 

Prejudiciul este uriaș 

Prejudiciul estimat este  de aproximativ 1.200.000 lei reprezentând T.V.A. și impozit pe profit,  iar suma supusă procesului de spălare a banilor este de aproximativ 4.500.000 lei.

Acțiunea beneficiază de sprijinul de specialitate al Direcției de Operațiuni Speciale din cadrul  Inspectoratului General al Poliției Române, precum și de suportul polițiștilor din cadrul Inspectoratelor de Poliție  din Județele Ialomița, Giurgiu, Dâmbovița și Buzău.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel