Eveniment cultural la Alba Iulia. Etnomuzicologie și antropologie muzicală
Data publicării:
Autor: Flaviu Predescu
WhatsApp
Joi, 20 februarie 2020, ora 17:00, în sala de lectură a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba va avea loc conferința cu tema „Despre cernere sau sita, ciurul și strecurătoarea”. Conferința va fi susținută de profesorul universitar doctor Ioan Haplea de la Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj Napoca și va fi însoțită de lansarea lucrării „Studii de etnomuzicologie și antropologie muzicală”.

„Atât conferința cât și cartea ce va fi lansată cu acest prilej se adresează nu numai specialiștilor în domeniu ci și elevilor, studenților, cadrelor didactice, specialiștilor din instituțiile de cultură și tuturor celor interesați.

Ioan Haplea s-a născut la 7 august 1950 în localitatea Hăpria din comuna Ciugud, județul Alba. A absolvit Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj Napoca. După absolvire s-a reîntors la Alba Iulia ca profesor de muzică și a fost primul dirijor al Ansamblului folcloric „Crăișorul Munților” din Alba Iulia, ansamblu cu care a acompaniat vocile de aur ale folclorului românesc și a susținut numeroase spectacole în țară și în străinătate. În prezent este conducător de doctorat și cadru didactic universitar la catedra de folclor muzical de la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj Napoca. 

Concomitent cu activitatea didactică este autorul unor importante lucrări de cercetare în domeniul etnomuzicologiei și a antropologiei muzicale fiind autorul mai multor volume de profil” arată un comunicat al BJLB Alba.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel